Klaas de Boer 75: ‘Een leven met klei’

Keramist Klaas de Boer viert dit jaar zijn 75e verjaardag met een overzichtstentoonstelling in Het Weefhuis in Zaandijk.

Voor deze tentoonstelling is een selectie gemaakt uit de hoogtepunten van zijn carrière. Daarnaast is recent werk te zien. Bij de opening op zaterdag 6 april wordt het boek over leven en werk van Klaas de Boer gepresenteerd getiteld ‘een leven met klei’.

Klaas de Boer werd opgeleid aan de kunstacademie in Amsterdam. Veel van zijn inspiratie haalde hij uit verre reizen, waarbij oude beschavingen en technieken een bijdrage leverden aan zijn inzichten. De overzichtstentoonstelling ‘een leven met klei’ laat een ontwikkeling zien van verstilde Egyptische vormen via zen-boeddhistische raku-technieken naar figuratieve Japanse afbeeldingen.

Het boek ‘een leven met klei’ is een tentoonstellingscatalogus en een eerbetoon ineen. Het geeft in woord en beeld een indruk van het werk van Klaas de Boer. Initiatiefnemers van dit boek zijn Linda Stroo, Jaap Brantjes en Rob de Boer, respectievelijk partner, zwager en broer van Klaas.

De officiële opening van de tentoonstelling met de boekpresentatie is op zaterdag 6 april om 13.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur). De tentoonstelling is te zien op 6, 7, 13 en 14 april van 12.00 tot 17.00 uur. Het Weefhuis is te vinden aan de Lagedijk 39, in Zaandijk.

Hieronder s

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *