Waarschijnlijk is het dweilen met de kraan open, maar vandaag werd een ‘collectant’ die geld vroeg voor een goed doel (haar eigenste zak) op heterdaad betrapt in Oostzaan. 

De politie meldt op haar Facebookpagina: 

‘De afgelopen week is er in Oostzaan gecollecteerd voor stichting dierenleed, de eenzame bejaarden en de oorlog in Oekraïne. Dit betrof allemaal collectes zonder vergunning. Het geld ging in de verdachte haar eigen zak.’

De Orkaan kreeg de afgelopen dagen meerdere berichten van ‘keurige’ mensen die aanbellen en zich aanbieden als klusjesman: boodschappen doen, hond uitlaten, dat soort zaken.’ En, hoewel we graag geloven in de goedheid van de mens, niet iedereen heeft ook het goede voor jou voor. ‘Er bestaan geen onaardige oplichters’, zei een slimme man ooit, en dat is best logisch: onvriendelijke mensen geef je niet je geld en laat je niet binnen. 

In het geval van de oplichtster in Oostzaan zou de politie graag in contact komen met mensen die geld aan de vrouw hebben gedoneerd en daarvan aangifte willen doen. ‘Op deze manier ontstaat er een sterker dossier’.

Aangifte doen kan door te bellen met 0900 – 8844 onder vermelding van registratienummer 2024010093.

Als je een ‘collectant’ of ‘klusjesman’ niet kent, vraag dan naar zijn of haar legitimatie. Laat niemand zomaar binnen. 

Door: Merel Kan, informatie Politie