Knarrencomplex in Rosmolenbuurt

Of het een officieel ‘knarrenhofje’ wordt, weten we niet, maar het complex van 32 (senioren)woningen dat woningcorporatie Parteon wil gaan bouwen in de Rosmolenbuurt (Monseigneur Callierstraat/Dr. Schaepmanstraat) lijkt daar in ieder geval wel op.

De 22 huizen die daar nu staan worden gesloopt. Ze hebben een slechte fundering, zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd aldus Parteon.

De plannen omvatten 32 gelijkvloerse appartementen in een complex van maximaal drie verdiepingen. Wethouder Wonen Harrie van der Laan (POV) is enthousiast over de plannen aldus het persbericht van Zaanstad: “Er is grote behoefte aan ouderenwoningen. Op deze manier komt de broodnodige doorstroming op gang op de woningmarkt. Daarnaast maken wij de buitenruimte groener en richten deze zo in dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

De huidige bewoners van de 22 bestaande woningen zijn op de hoogte van de sloopplannen. Een deel van de woningen is tijdelijk verhuurd. Een ander deel is regulier verhuurd. Er is een sociaal plan opgesteld dat is goedgekeurd door de bewonerscommissie. In het sociaal plan is ook het recht op terugkeer opgenomen.

Naar verwachting is het Ruimtelijk Programma van Eisen in het najaar gereed. Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw in 2024 starten.

Boven (en helemaal onder): impressie van de nieuwbouw, onde: Monseigneur Callierstraat in 2022.

bron: Google Streetview
Deel dit artikel:

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *