Knarrencomplex in Rosmolenbuurt

Of het een officieel ‘knarrenhofje’ wordt, weten we niet, maar het complex van 32 (senioren)woningen dat woningcorporatie Parteon wil gaan bouwen in de Rosmolenbuurt (Monseigneur Callierstraat/Dr. Schaepmanstraat) lijkt daar in ieder geval wel op.

De 22 huizen die daar nu staan worden gesloopt. Ze hebben een slechte fundering, zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd aldus Parteon.

De plannen omvatten 32 gelijkvloerse appartementen in een complex van maximaal drie verdiepingen. Wethouder Wonen Harrie van der Laan (POV) is enthousiast over de plannen aldus het persbericht van Zaanstad: “Er is grote behoefte aan ouderenwoningen. Op deze manier komt de broodnodige doorstroming op gang op de woningmarkt. Daarnaast maken wij de buitenruimte groener en richten deze zo in dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

De huidige bewoners van de 22 bestaande woningen zijn op de hoogte van de sloopplannen. Een deel van de woningen is tijdelijk verhuurd. Een ander deel is regulier verhuurd. Er is een sociaal plan opgesteld dat is goedgekeurd door de bewonerscommissie. In het sociaal plan is ook het recht op terugkeer opgenomen.

Naar verwachting is het Ruimtelijk Programma van Eisen in het najaar gereed. Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw in 2024 starten.

Boven (en helemaal onder): impressie van de nieuwbouw, onde: Monseigneur Callierstraat in 2022.

bron: Google Streetview
Deel dit artikel:

10 reacties

 • Anita v.d. Zee

  Dat wordt tijd, zo kan er tenminste doorstroming komen. Wellicht kunnen er nog meer van dit soort hofjes komen.

 • Kick van der Horst

  Fantastisch!!!!! Dit soort woningen zijn keihard nodig Maar mogen de oudjes alsjeblieft in een MOOI gebouw worden gehuisvest en niet in een rechttoe rechttaan fantasieloos jaren 80 retro betonbunker???! ik hoop niet dat deze tekening representatief is ….deze architect het bos in sturen en iets gezelligers verzinnen graag. Pakhuis stijl, beetje jaren 30, in ueder geval iets wat deze generatie herkent en een volgende generatie ( moi?) op prijs stelt.

  • Kick van der Horst

   Ik vind het Pieter Lakplantsoen een voorbeeld van mooie ouderenwoningen. Past ook in de bouwstijl van de Rosmolen buurt van zowel voor als na de renovaties.

  • A. de Groot

   Wil je het woord “oudjes” nooit meer noemen! Dat is zo denigrerend. Gebruik het woord “ouderen” over een aantal jaren zal je ook daar toe behoren . Of je het leuk vindt of niet maar het gebeurt gewoon.

 • Willem Kuiper

  Mooi plan!

 • P. Hoogkamer

  En nu starters zaansehofjes. voor singles en duo,s

 • Jaap Meeuwsen

  Top hoor, meer van zuks graag.
  Maar ik zou het nou niet echt een hofje noemen.

 • Simona ridderbos

  nou ik ga mijn inschrijven voor zo’n woning

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *