Knotters gezocht! 

Altijd al willen knotten? Dan krijg je zaterdag de kans! IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland een wilgenknotwerkdag in het buitengebied op de grens tussen Heemskerk en Assendelft: 

‘De wilgenstrook met ruim honderd wilgen ligt nabij Fort Veldhuis, langs de liniedijk aan de Communicatieweg in Heemskerk. De wilgen hebben op deze locatie een cultuurhistorische waarde. De wilgen bij de forten en liniedijken hadden in het verleden meerdere functies. Allereerst dienden de stroken knotwilgen als camouflage. Maar daarnaast kon het hout dat vrijkwam door het onderhoud door de genietroepen worden gebruikt als stookhout. Daarbij moest men niet te rigoureus te werk gaan, omdat het stoken dan ten koste zou kunnen gaan van de camouflage.’ 

Je doet dus knotsgoed werk, haalt een frisse neus, krijgt beweging, kan het doen met het hele gezin (knotkinderen vanaf 10 jaar zijn welkom) en voor gereedschap, begeleiding, koek en vlaai wordt gezorgd.

Knotters verzamelen zich vanaf 9.30 uur aan het eind van de rij wilgen langs de Communicatieweg aan de noordkant van de golfbaan. En om 15.00 uur hangen zij het knotgereedschap weer aan de wilgen. Meld je aan bij hoofd-knotter Marc van Schie via marcmargriet@hetnet.nl of kijk op de website.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *