Ko Kroesen (1941 – 2014) onder grote belangstelling begraven

Vanmiddag is onder massale belangstelling Ko Kroesen begraven in Zaandam. Bij de uitvaart waren tussen de 250 en 300 mensen aanwezig, de avond ervoor hadden zich ook al honderden belangstellenden bij de condoleance gemeld.

Kroesen overleed vorige week onverwacht tijdens een vakantie in Portugal. Zijn kinderen, schoonkinderen, zuster en vriendin spraken in warme bewoordingen over de oud-militair die zich de laatste jaren vooral ontpopte als super-opa.

Andere sprekers legden de nadruk op Ko’s verdiensten als bestuurder. Kroesen was o.a. actief bij de PvdA, het 4 en 5 mei comité, Vluchtelingenwerk, Monumenten Spreken en Zaanradio.

Muzikaal liet Ko Kroesen horen (hij had de uitvaart zelf tot in detail in een draaiboek vastgelegd) dat hij geen eenkennig muziekliefhebber was. Tussen de toespraken door kregen de aanwezigen Vera Lynn (We’ll meet again), Schubert, Bruch, Bach (Mattheus), Sidney Becket (Petit Fleur) en Monty Python (Always Look on the Bright Side of Live) te horen.

Op de eerste (recente) foto is Kroesen bezig met een presentatie van Monumenten Spreken, de tweede dateert van vlak na de oorlog als Ko de eerste prijs in een verkleedwedstrijd wint.