Kogelfabriek wordt ‘Het Hem’

NRC Handelsblad schreef gister over een nieuw “groot cultureel centrum” op het Hembrugterrein dat in de oude Kogelfabriek gaat komen.

Over de plannen (en de bezwaren) schreef De Orkaan in mei van dit jaar. NRC weet te melden dat het centrum Het Hem gaat heten en in het voorjaar van 2019 geopend zal worden.

In het artikel van NRC wordt niet ingegaan op de omstreden verbouwing: een moderne opbouw en een uitbouw van het pand. Of dat in werkelijk begin 2019 al af kan zijn, is de vraag.

Het Hem is volgens NRC:

“een initiatief van Amerborgh. Deze investeringsmaatschappij van Alex Mulder (1946), een ondernemer die groot is geworden in de uitzendbranche, investeert regelmatig in kunst en cultuur. Amerborgh financierde de musical Soldaat van Oranje en bezit in Amsterdam de Rode Hoed, Felix Meritis, het Compagnietheater en het bezinningscentrum De Nieuwe Liefde.

In Het Hem komen ook een restaurant, (film)theater en een hotel. Aanvankelijk situeerde NRC het Hembrugterrein in Amsterdam, later gerectificeerd: Zaanstad.

Foto boven: Google Streetview

Deel dit artikel:

6 reacties op Kogelfabriek wordt ‘Het Hem’

 1. hans van loo schreef:

  Absurd die opbouw.Niet geplaagd door enig respect voor erfgoed.

 2. Erik Schaap schreef:

  Mischien moet meneer Mulder ook eens investeren in cultureel erfgoed in plaats van een gebouw met dergelijke statuur te verpesten met die rare puist erop

 3. De Orkaan schreef:

  Voor de goede orde: de ‘artist impression’ van de nieuwe Hem met opbouw is uitermate misleiden. In werkelijkheid is de opbouw bijna net zo hoog als het gebouw zelf.

 4. Erik Esteie schreef:

  Ook een mooie plek voor een poppodium!

  Amerborgh is trouwens ook verantwoordelijk voor de Streets of the world foto expo op het Hembrugterrein

  http://www.amerborgh.com/nl/portfolio/

 5. Jaap schreef:

  Ja, dit soort gedrochten krijg je als er van die projectontwikkelaars aan de gang gaan. En het einde is nog lang niet in zicht, neem dat maar van mij aan.
  Zonde, zonde.
  Wel blij dat onze decorbouwer Sjoerd Soeters er nog niet bij betrokken is.
  Ik zou zeggen kijk het programma Herbestemming NPO 2 eens terug hoe het ook kan.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *