De ‘Kom naar de Warmte’ bijeenkomsten keren terug naar Krommenie. Vanaf vrijdag 6 oktober 2023 tot en met vrijdag 29 maart 2024 ben je wekelijks warm welkom in de Petruskerk aan de Snuiverstraat. Dit evenement is bedoeld om mensen samen te brengen, sociale contacten te versterken en gezelligheid toe te voegen aan de komende wintermaanden. 

Vanaf tien uur is het mogelijk om binnen te komen voor een kopje koffie of thee, voor een praatje of om gewoon even lekker van huis te zijn. Er liggen kranten en weekbladen om te lezen, puzzels om op te lossen en er is een dambord voor de liefhebbers. Bovendien worden oude foto’s van Krommenie en Wormerveer getoond op een groot scherm. Iedereen is welkom en het kost niets. De ochtend wordt afgesloten met een kom soep en brood. 

Hoewel ‘Kom naar de Warmte’ begon aan het begin van 2023 als een manier om energiekosten te besparen, ligt de nadruk nu vooral op menselijke warmte. De organisatie moedigt bezoekers aan om niet alleen op vrijdagochtend te komen, maar ook aan de andere activiteiten die georganiseerd worden deel te nemen.

In februari namen we zelf een kijkje en het is een aanrader.

Door Silva Honig, informatie KBO Zaanstreek-Noord/Peter Smit en Orkaan-archief