Koningsdag: Royal Jazz met Benjamin Herman

De top-act op het jaarlijkse Royal Jazz in het Zaantheater is saxofonist Benjamin Herman. De geboren getogen Zaankanter, vooral bekend van zijn New Cool Collective speelt deze keer bebop met The Quinted.

Op het buitenpodium zijn tussen 13.45 en 19.00 uur de bands CoolBlenZ (and Frienz), Hastalavista en De Nieuwe Band van Wouter Kiers te beluisteren.

In de foyer staan tussen 14.00 en 17.20 uur de Westside Jazzband, Metropolitan Roof Orchestra en Louis Swing Orchestra.

De kleine zaal is tussen 14.00 en 17.45 uur het terrein van The Quinted met Benjamin Herman, Mariëlle Koeman & Jos van Beest Trio en de Stable Roof Jazz & Bluesband.

In de grote zaal staan tussen 14.00 en 18.00 uur de Zaanse Big Band, de JM Big Band en de Blue Tone Big Band met de Rata Jazz Kids. De Zaanse Big Band viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De JM Big Band staat onder leiding van de 80-jarige Jan Molenaar. De Rata Jazz Kids, zes jongens van 9 tot 13 jaar, uit het Wormerse jeugdorkest Ratatouille spelen sinds 2 jaar samen.

Royal Jazz is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over het programma en aanvangstijden op www.zaantheater.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *