Kop op! Laatste volledige voetbalweekend van 2022

We schudden de waanzin van gisteravond in Qatar ferm van ons af en richten de blik op eigen Zaanse bodem.

Dit weekend is het laatste volledige programma voordat de meeste teams, met hopelijk een positief gveoel, de winterstop in gaan. Er staan zowel in de bovenste als onderste regionen in ieder geval een paar interessante duels op het programma, met zondag ook nog de kraker tussen Saenden en KFC.     

2e Divisie

OFC (zon) wist de laatste weken meermaals te stunten tegen de topploegen in de 2e Divisie, maar zal tegen directe concurrent IJsselmeervogels ook een positief resultaat willen boeken. De achterstand op de ploeg uit Spakenburg is namelijk 4 punten en het zou mooi zijn dat die nog voor de winstertop verkleind wordt.

3e klasse zaterdag

Fortuna W. (zat) gaat op bezoek bij nummer 9 HCSC en moet winnen om in het spoor te blijven van koploper Always Forward en zo kans te blijven houden op de 1e periodetitel. Ook het zaterdagteam van OFC speelt tegen een directe concurrent, als nummer 12 VVA/Spartaan op bezoek komt. ZVC’22 sluit het teleurstellend verlopen eerste seizoenhelft af bij het sterke nummer SDOB.

4e klasse zaterdag

In de 4e klasse staat er weer een mooie derby gepland tussen Sporting Krommenie (zat) en Blauw Wit W. Beide ploegen kennen een mindere fase en kunnen de punten dus goed gebruiken. Subtopper ZCFC ontvangt laagvlieger Wieringermeer, terwijl WSV’30 (zat) thuis op zoek gaat naar 3 punten tegen Alc.Victrix. Het puntloze RCZ (zat) snakt naar de winterstop maar moet eerst nog tegen middenmoter Kolping Boys.

5e klasse zaterdag

vv Jisp doet na een goede reeks weer helemaal mee in de middenmoot in de 5e klasse. Een overwinning op nummer 3 Wherevogels kan ze zelfs de aansluiting met subtop bezorgen. Westzaan (zat) speelt de zware uitwedstrijd bij Andijk en Rood Wit Z (zat) hoopt tegen laagvlieger Kennermers op de eerste punten van het seizoen.

1e klasse zondag

Assendelft en Fortuna W sluiten de eerste seizoenshelft af met uitwedstrijden tegen respectievelijk nummer 3 Hoofddorp en nummer 13 De Meer. Beide ploegen hebben een overwinning nodig om nog enigszins met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

2e klasse zondag

In de 2e klasse staat dus de derby tussen Saenden en KFC op het programma. Saenden kent een wisselvallig debuut in de 2e klasse, terwijl KFC met een goede reeks bezig is. De wedstrijd is nog extra beladen, omdat de trainers vorig seizoen nog actief waren bij de andere club. Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig voor een spannende voetbalmiddag. 

3e klasse zondag

SVA zal heel graag als koploper de winterstop in willen gaan en daarvoor moet thuis gewonnen worden van hekkensluiter Ankaraspor. Sp.Krommenie moet winnen van nummer 12 en inmiddels concurrent TOG om bij de onderste plaatsen vandaan te komen. Hercules Zaandam ontvangt Nieuw West Utd en RCZ gaat op bezoek bij het sterke Alliance’22.

4e klasse zondag

Nummer 2 Rood Wit Zaanstad is in een spannende strijd met koploper Meteoor voor de 1e periodetitel. De ploeg van Levinho Wijdenbosch moet winnen bij middenmoter Onze Gezellen om alles nog in eigen hand te houden. Zaandijk zal bij het puntloze Geel Wit’20 de 3 punten moeten pakken om aansluiting te houden met de middenmoot, terwijl Westzaan inmiddels alle zeilenmoet bijzetten om bij de onderste plaatsen weg te komen. Zij gaan op bezoek bij DSS.

5e klasse zondag

Knollendam krijgt zondag de uitgelezen kans om het puntentotaal nog voor de winterstop te verdubbelen. Tegenstander is Nautilus en zij verloren tot nu toe alle wedstrijden (ruim) in de 5e klasse.  

Klik hier voor alle wedstrijden, ook in de andere klassen, die dit weekend gespeeld worden

Op de foto boven zie je OFC by Night

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *