Groen Geel speelde zaterdagmiddag een belangrijke korfbalwedstrijd bij HKC in Hardinxveld-Giessendam. Bij winst zou er nog kans zijn op plek 8 die recht geeft op directe handhaving. Op plek 9 speel je over een aantal weken Play-downs voor behoud in de Korfballeague – dat laatste scenario voltrekt zich nu voor de ploeg uit Wormer na de verloren wedstrijd tegen HKC.

De eerste paar minuten ging het spel gelijk op. HKC scoorde wel snel de 2 – 0, maar Sascha Horak zorgde voor de 2 – 1. Helaas viel Britt Kwantes geblesseerd uit aan de kant van Groen Geel. HKC bleef gas geven en zorgde voor een 6 – 2 voorsprong. Groen Geel nam een time out om de boel weer op de rit te krijgen, maar dat lukte niet. Via 7 – 3 liep HKC uit naar 12 – 5. Daarna klonk het signaal voor de rust.

Direct na rust scoorde Fanny van Heuvelen de 12 – 6 waarmee de hoop nog een beetje oplaaide, maar deze werd al snel de kop ingedrukt. HKC bleef scoren en liep uit naar een 18 – 6 voorsprong. Via verschillende wissels werd nog geprobeerd iets te bewerkstelligen maar dat kwam niet uit de verf. Groen Geel scoorde wel nog een aantal keer maar HKC was te sterk. De eindscore werd bepaald door Hidde Pettinga, hij maakte de 23 – 11. HKC is hiermee wel veilig en Groen Geel zal nog moeten vechten voor lijfsbehoud.

Trainer Chris Beuk:

‘We gaven niet thuis. De 2e helft was echt zwak. De motivatie en de drang om te willen winnen miste ik vandaag. Vooral onze heren hebben het afgelegd. Over 3 weken spelen we tegen KCC, die moeten we winnen, dan zijn we 9e. Anders degraderen we direct. We lopen op onze tenen, zowel fysiek als mentaal. Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik ben ontzettend chagrijnig.’

Naast de directe concurrent KCC speelt Groen Geel ook nog tegen de volledige top 4 van de league. Een pittig programma.

Door: Dennis Dallinga.