Zondagmiddag speelde Groen Geel een uitwedstrijd bij Blauw Wit in Amsterdam. Deze wedstrijd stond vol onder druk voor Groen Geel, omdat als zij zouden winnen ze weer aansluiting zouden vinden bij de nummer 8. Dat lukte niet, GG verloor en blijft in de onderste regionen van de Korfbal League.

De wedstrijd begon mat voor de bezoekers uit Wormer. Na 3 minuten stond er al 4 – 0 op het scorebord, waarna Groen Geel een Time-Out nam. Hierin gaf trainer Chris Beuk aan dat de gemaakte afspraken niet werden nagekomen en dat er meer energie gebracht moest worden. Bij de 8 – 0 scoorde Loraine Vissers haar 500e doelpunt in de korfballeague, een mooi mijlpunt voor haar. Pas na 14 minuten in de eerste helft, scoorde Groen Geel hun eerste goal. Hiermee stond het 10 – 1. Blauw Wit ging rustig door en zo stond het met rust 16 – 4.

Na rust bracht Groen Geel een aantal wissels en werd de tactiek iets aangepast. Hierdoor kwam er een iets ander spel op de vloer tevoorschijn. Groen Geel wist aan de hand van Thomas Schagen, Bjarne Hendriks en Gerben Molenaar terug te komen tot 16 – 8. Nu scoorde Blauw Wit pas na 12 minuten hun eerste goal in de tweede helft. Groen Geel deed er wel nog een schepje bovenop, maar het was niet genoeg. Ze kwamen nog terug tot 18 – 13, maar daarna doofde het vuurtje voor de Wormers. Met nog 6 minuten te gaan was er een akkefietje tussen Joni van der Kuil van Blauw Wit en Sascha Horak, waardoor zij allebei met een gele kaart voor 5 minuten naar de kant moesten. Jordi van Elburg bepaalde de eindstand uiteindelijk op 20 – 13.

Trainer Beuk:

‘Ja ik was inderdaad boos bij de Time-Out, omdat de afspraken niet nagekomen werden. In de rust ben ik zelfs nog bozer geworden. We willen het hele seizoen al uitstralen dat we veel energie willen brengen en dat komt dan niet van de grond. In de tweede helft hadden we meer beleving en door de omzettingen hadden we iets meer aanvallende kracht. De tweede helft hebben we gewonnen. Volgende week moeten we naar HKC in Hardinxveld-Giessendam, daar zullen we echt moeten winnen om aansluiting met hen te houden om zo rechtstreeks te handhaven. Zij hebben wel de betere periode op het moment, maar geven minder druk.’

Door: Dennis Dallinga