Het is KZ niet gelukt om 1e te worden in de Ereklasse K en zich daarmee te plaatsen voor de halve finales om het landskampioenschap op het buitenveld. Op het eigen complex lieten de Koog-Zaandijkers directe concurrent DVO terugkomen en werd er met 17-18 verloren.

De teleurstelling stond op de gezichten na afloop van de hectische slotfase tegen de ploeg uit Bennekom. Een gelijkspel was voldoende geweest om de groepswinst te pakken en verder te spelen om het kampioenschap. Net als in de uitwedstrijd tegen DVO, waar KZ nog met één punt verschil won, waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd.

Sterk begin

KZ begon sterk in een beginfase waarin toch weinig werd gescoord. Wel maakte Koog-Zaandijk daar het meeste aanspraak op. Het vizier stond nog niet helemaal op scherp na de 1-0, er werden veel kansen gemist. Aan de andere kant ging de bal er wel in, 1-1. Tot de 4-4 ging de stand gelijk op en daarna pakte KZ de leiding. Toch was de voorsprong steeds maar maximaal twee punten. Met 8-6 werd er gerust.

Carlo de Vries met een van de goede kansen voor KZ in het eerste deel van de wedstrijd tegen DVO.

Tweede helft

De pauze had KZ zichtbaar goed gedaan, de ploeg van coach Tim Bakker kwam fris uit de kleedkamers en liep snel uit naar 10-6 waarna het tot aan de 14-10 weer een beetje gelijk op ging. Daarna kwam DVO meer in de partij door in korte tijd twee keer de korf te vinden. Met 14-12 was het weer spannend. Het verschil werd teruggebracht tot een enkel punt bij de 15-14. Kort daarna was het, met nog zes minuten te spelen, plots 16-16. KZ kwam nog eenmaal op voorsprong, 17-16, maar moest weer een gelijkmaker incasseren, ditmaal met nog maar drie speelminuten te gaan. Die resterende tijd was voor DVO voldoende om het verschil te maken. Na een wat hectische fase met flink wat discussies over beslissingen van de scheidsrechter plaatste DVO zich voor de halve finales om de landstitel, 17-18.

KZ verwerkt het verlies tegen DVO en sluit het seizoen af.

Reactie Tim Bakker

Voordat we Tim Bakker om een reactie konden vragen besteedde hij veel aandacht aan zijn ploeg. De veldcompetitie is de Korfballeague niet maar ze hadden wel zin in het toetje van het seizoen.

‘We waren de bovenliggende partij en speelden een goede wedstrijd. Op het eind doen zij het goed en hebben wij moeite om te scoren. We hadden de scheidsrechter op het einde van de wedstrijd niet mee maar hebben het vooral aan onszelf te danken. We hebben DVO laten terugkomen en dat hebben ze zelf ook goed gedaan want ze schieten er een paar mooie ballen in. Het is zuur dat we op doelsaldo zijn uitgeschakeld.’

Door: Edwin Kleiss. (Tekst en foto’s) Foto boven: DVO scoort gelijkmaker in tweede helft.