Zaterdagavond speelde KZ de eerste play-off wedstrijd uit een ‘best of 3’ serie uit bij PKC in Papendrecht. In de voorbeschouwing gaf coach Tim Bakker aan dat er wel een kans zou zijn. Die kans zal KZ dan volgende week moeten pakken. De eerste wedstrijd werd verloren met 26-16.

KZ nam brutaal een voorsprong tegen de huidge landskampioen. Via Merijn van der Goorbergh en Nikki Boerhout, werd het 0 -2. PKC kwam al snel terug en via Brett Zuijdwegt en Nienke Hintzbergen werd het 5 – 3. KZ kwam nog weer op gelijke hoogte, maar PKC had het betere van het spel en nam de voorsprong weer in eigen hand. Bij een 8 – 6 achterstand besloot Tim Bakker om Kevin Dik uit het veld te halen en Daren Krook op zijn plek te zetten. Dit sorteerde echter geen effect en PKC kon verder uitlopen, naar een 12 – 7 voorsprong bij rust.

In de rust wisselde Bakker nog tweemaal en dat had wel effect. De ‘Superkoogers’ kwamen terug tot 12 – 11. PKC zette daarna echter de gashendel open en nam nog verder afstand. De grootste voorsprong was bij 22 – 14, KZ kon nog wel iets terugdoen, maar het was al te laat. De eindstand werd bepaald op 26 – 16 door Richard Kunst.

Aanvoerster Esther Cordus van KZ:

‘Dit was niet wat we gehoopt hadden. De ballen vielen niet en dan maak je het jezelf heel lastig. We gingen er wel vol energie in, maar we hadden pech. We maken er maar 16, en daarmee win je niet van PKC. Hier baal ik van en we moeten goed over het plan voor volgende week nadenken.’

Coach Tim Bakker:

‘Over de hele wedstrijd gezien waren wij de onderliggende partij. Het vak met Kevin Dik en Carlo de Vries had moeite met het scoren en dat zie je terug aan het aantal goals. In de 2e helft was onze omzetting goed, maar PKC werd sterker. Het plan was goed, maar PKC is individueel ook sterker dan wij dat zijn. Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kans!’

Het trouwe meegereisde publiek van KZ.

Volgende week zaterdag, 6 april, speelt KZ in topsportcentrum de Koog de tweede wedstrijd tegen PKC.

Door: Dennis Dallinga.