De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Tim Bakker, coach van KZ. Zijn ploeg draaide een zeer goed seizoen in de Korfballeague en haalde de play offs. Zaterdagavond om 19.30 uur staat de eerste wedstrijd tegen PKC op het programma. De ploeg reist, gevolgd door enkele honderden supporters, af naar Papendrecht. Volgens Bakker zijn de spelers er klaar voor.

‘De play offs zijn de kers op de taart van een geweldig seizoen. We hebben met een vernieuwd team voortgebouwd op de laatste twee jaar. Daarvan is dit het resultaat. Alleen Onno Bakker ontbreekt maar verder is iedereen fit om te spelen. Ook Kevin Dik is weer inzetbaar.’

Verder vertelt Bakker dat hij de selectie voor volgend seizoen nog iets wil verbreden en wat hij verwacht van de wedstrijden tegen PKC.

‘In de voorbereiding wonnen we van PKC. In de reguliere competitie verloren we twee keer maar het zat er dicht op. PKC is niet voor niets eerste geworden en was de sterkste ploeg in de competitie maar ze liggen ons wel en we hebben zeker een kans. Ik zie het positief in.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 1.57 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss.