In april kondigden we aan dat je voortaan binnenkort ook ijs kan scoren bij IJssalon IJskoud de Beste aan de Gedempte Gracht nummer 6.

Een beetje dringen is het wel in de ijs-business, want je kan je ijs al onder meer halen bij ’t Zaanse Huisje, Jamin, Buter, de Febo’s, Goemans, en de Hema.

_________________

Update: Joop Jorna heeft een reactie nagezonden. Zie onderaan het artikel)

_________________

De naam van de nieuwe franchisewinkel getuigt niet van bescheidenheid. En als we Joop Jorna van IJskoud in Amsterdam bellen om te vragen wanneer de winkel opent, blijkt dat er inderdaad niets mis is met het zelfvertrouwen. In tegendeel. Het ijs komt uit eigen fabriek en:

‘Wij zijn veel beter dan Goemans. Dat scheelt niet een klein beetje, maar gigantisch veel. Het is geen vergelijk. Goemans is matig tot slecht. Wij hebben natuurlijke producten. Zaandammers komen niet voor niks naar onze winkel in Amsterdam! Wij gaan een explosie teweegbrengen in Zaandam!’

Wij bellen Meesterijsbereider Walter Goemans, die zijn winkel, Gewoon Goed Goemans, in Zaandam al drieëntwintig jaar runt, voor een reactie. Hij is verbaasd over de toon, en is er niet aan gewend dat collega’s zo met elkaar omgaan.

‘Eigenlijk moet ik niet reageren, ik sta achter mijn product. We zijn een begrip in de Zaanstreek en krijgen nog elke dag complimenten van onze klanten.’

De nieuwe winkel opent 1 juni.

________________

Update:

Als reactie op het stukje dat hier geschreven staat, waar ik zelf van geschrokken ben, wil ik, Joop Jorna, graag een correctie hierop aanbrengen.

De “Oorlog” zal ik NOOIT aan wie dan ook verklaren, ik hoop en verwacht dat het met ijsmeester Goemans goed gaat!! Voor de consument is het alleen maar fijn dat er een nieuwe ijszaak bijkomt, waardoor de kwaliteit van beide ijszaken nog beter wordt!

Vriendelijke groet,

Joop Jorna

__________________

PS De kop ‘koude oorlog’ komt inderdaad van De Orkaan. Jorna heeft het woord ‘oorlog’ inderdaad niet in zijn mond gehad.

De foto boven is van Bas Sommeijer