Kraaienterrein Fortuinweg krijgt vorm

Het nieuwe sportcomplex van De Kraaien wordt deze weken opgehoogd zodat de velden er daarna opgelegd kunnen worden.

De Kraaien gaan verhuizen van hun complex in de Wijde Wormer naar de Fortuinweg in Rooswijk (Zaandijk).

De plannen dateren al van 2016 maar ze liepen diverse vertragingen op. Zo moest er rekening gehouden met vleermuizen, woelmuizen en broedende vogels. Ook werden er door omwonenden en natuurorganisaties diverse procedures aangespannen.

Wethouder Gerard Slegers (Sport en Openbare Ruimte) kwam samen met het bestuur van De Kraaien een kijkje nemen op het (bouw)terrein en liet in het persbericht weten hoe tevreden hij was:

“De afgelopen jaren is er met zowel omwonenden als De Kraaien intensief contact geweest om tot een definitief ontwerp te komen, waarin zoveel mogelijk tegemoet is gekomen aan de wensen van alle betrokkenen.”

Komende weken wordt het terrein geëgaliseerd en daarna opgehoogd met zand dat afkomstig is uit Sportpark Hoornseveld. Slegers

“Ik ben heel blij dat we nu letterlijk meters kunnen maken om ervoor te zorgen dat De Kraaien weer in Zaanstad kunnen gaan spelen. En dat we dat doen met respect voor de natuur en alle betrokkenen.

De flora en de fauna in het gebied hebben de afgelopen tijd onze aandacht gehad en blijven ook onze aandacht houden. Voor de start van de werkzaamheden hebben we een schouw laten doen om er zeker van te zijn dat er geen broedvogels aan het broeden zijn op het werkterrein”.

Lees hier ons Kraaien-dossier. Onder: kapwerk in augustus 2021.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Esther van de Graaf

  Fijn dat de verhuizing nu steeds dichterbij komt. Deze locatie is wél binnen Zaanstad en, in zomer én winter, voor de jeugd een stuk veiliger per fiets bereikbaar. Ik kijk uit naar de opening van het nieuwe Kraaien-complex!

  • P. Hoogkamer

   tis wel een witte mannen event zo aan de foto te zien
   een schouw… of er geen vogels broeden ?? giller. er zijn nesten gevonden met koude eieren vogels verjaagd ,voor een bodem onderzoekje..

 • J. van Dijk

  Dit project heeft al zoveel geld gekost. En gaat nog veel meer kosten. Bedroevend dat er anno 2022 voor de verhuizing van een sportclubje dit allemaal wordt gedaan terwijl er vandaag de dag veel meer behoefte is aan andere, belangrijkere, zaken.

 • Jos Blomkwist

  Is er toch nog iemand blij dat dat stukje natuur gevlakt is….

 • Marieke Meijerink

  Intensief contact met de omwonenden om tot een definitief ontwerp te komen? En met respect voor alle betrokkenen? Laat me niet lachen: de bewoners van de Harpstraat worden al enkele jaren niet meer op de hoogte gehouden van wat er in hun voortuin gebeurt. En wat betreft het respect voor de natuur: vorige week is in opdracht van de gemeente in het broedseizoen in het aanpalende natuurgebied gemaaid. Ze waren blijkbaar even vergeten intern te communiceren dat daar net een compensatiegebied voor de noordse woelmuizen uit het Fortuinveld was aangelegd?

 • Fred Blijestein

  Ooit was deze plek bestemd voor vv Zaandijk, maar dat werd tegengehouden. Nu mag een hockeyclub hier naar toe. Is er sprake van een klasseverschil tussen het gewone” voetbal en het hockey (hup lui druk een punt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *