Zaandam krijgt ook een historische vereniging!

Het historisch besef is groot in de Zaanstreek, er zijn historische verenigingen in Koog Zaandijk, Wormerveer, Krommenie, Oostzaan (Oudheidkamer), Assendelft, Westzaan en Wormer.

Maar niet in Zaandam. En daar komt verandering in. Historisch Zaandam is in oprichting. De vereniging (i.o.) heeft al een Twitter-account (met 43 volgers) en een Facebook-pagina.

“Achter de schermen wordt hard gewerkt” melden de initiatiefnemers. Het idee is ontstaan bij Zaans Erfgoed, in september 2017 is besloten om zo’n vereniging op te richten.

Op de foto herkennen we behalve Zaans Museum-directeur Jan Hovers ook de directeur van het Gemeentearchief Frans Hoving, historicus Erik Schaap en Winnie de Wit (Zaans Erfgoed).

Zaans Museum-directeur Jan Hovers liet al beelden van de ‘oprichtingsvergadering’ zien, met o.a. een presentatie van Paul Vreeken.

Contact met Historisch Zaandam via de sociale media of via contact@historisch-zaandam.nl.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Erik Esteie

  Als ze zorgen voor een normale “website” ipv een twitter en facebook account dan wil ik misschien wel lid worden 😉

  • Winnie de Wit

   De normale website is er qua vorm al wel, maar er is nog geen tijd geweest om hem met informatie te vullen… Als iemand zich wil bezighouden met het vullen van de website van Historisch Zaandam: ik kan haar of hem eventueel leren hoe je dat doet, via WordPress… Wanneer je bekend bent met de website of de nieuwsbrief van Zaans Erfgoed, dan weet je hoe het resultaat er dan zo’n beetje uit komt te zien…

 • Max

  It would be great to have a better Wikipedia page for Zaandam, Zaanse Schans but also Zaanstad in general etc.

 • Gerard Graas

  Eindelijk, een heel goede zaak
  Ik heb het er al jaren eerder over gehad met Henk Roovers
  Ik ben zelf ook van geboorte zaandammer Prins Hendrikstr 40 op 15 juli 1945

  Gerard Graas
  AWN Zaanstreek-Waterland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *