Kriskras langs de Zaanse rafelrand (filmpje)

Er zijn collega’s die het genre tot de kernactiviteit van hun tv-programmering hebben gepromoveerd. En wijzelf hebben ons in het verleden ook niet onbetuigd gelaten in het Rijden op niks af…

Maar vergeleken met onze kersverse collega KrisKras Door De Zaanstreek is dat maar kinderspel. KrisKras doet het op de fiets en brengt je waar je niet zo snel komt.

Deze week de ‘Rafelranden’: een tour tot het eind van de Hemmes (Oostzijde) en zelfs een stukje over het terrein van Joh. Schol (volgende keer is het thema ‘Oud en Nieuw’).

Het is dus op de fiets gefilmd, met behulp van een Gimbal. Het mooie van de fiets is natuurlijk dat je overal komt: tot op 5 cm van de waterkant.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Werner Moller

  Verder dan 3 minuten ben ik niet gekomen. Verschrikkelijk saai.

 • Erik Esteie

  Ik neem aan dat dit filmpje geheel “handen vrij” gemaakt is? Mocht dit niet het geval zijn dan zou het zo maar kunnen zijn dat de hermandad deze fietser gaat vervolgen wegens het illegaal gebruiken van een telefoon tijdens het fietsen. Als men namelijk op de fiets zit dan is het verboden! om iets in de handen te hebben wat niets met het fietsen te maken heeft, en dan in het bijzonder een telefoon..

  Mocht het zo zijn dat deze filmer een camera in de hand had, en geen Go-pro camera op het hoofd(of op het stuur, en daar lijkt het niet op) dan zou ik het niet meer dan eerlijk vinden als deze persoon een dikke prent zou krijgen omdat dit een slecht voorbeeld is voor de jeugd

  Ik neem aan dat het vrij eenvoudig is om uit te zoeken wie dit filmpje heeft gemaakt, de techniek is er, dus ik zou zeggen dat deze persoon als voorbeeld gesteld word.

  Het is verboden! om te fietsen en tegelijkertijd bezig te zijn met moderne elektronica, in welke vorm dan ook!

 • Bart Rensink

  Volgens mij speelde zich veel af op de ‘eigen weg’ en de camera is zo ‘stil’, alsof ie op een rollend statief staat. Het thema is interessant. M.i.doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *