Kristallnacht herdacht in De Fabriek

Op woensdag 9 november wordt de Kristallnacht herdacht in filmtheater De Fabriek door het 4 en 5 mei Comité Zaanstad.

In de nacht van 9 op 10 november 1938 werden er in heel Duitsland duizenden synagogen, Joodse bedrijven en zelfs Joodse begraafplaatsen vernield of verbrand.

Vanwege de vele glasscherven door de ingegooide ruiten werd deze nacht ‘Nacht van het gebroken glas’ of ‘Kristallnacht’ genoemd.

Tijdens de inloop van het herdenkingsprogramma spelen twee jonge Zaanse Musici van Fluxus passende muziek. Om 20.15 uur begint de documentaire ‘Na de Kristallnacht’ van Andere Tijden.

Om 20.45 uur vertellen kleinkinderen over het leven van hun oma na haar vlucht uit Duitsland na de Kristallnacht. Om 21.15 uur is er tijd en gelegenheid om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Omdat wij het belangrijk vinden dat juist de jeugd zich bewust wordt van het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, is er een aantal gratis plaatsen voor jongeren vanaf 15 tot 20 jaar beschikbaar. De ‘normale’ toegangsprijs is 5,-.

Reserveren is noodzakelijk in verband met het beperkte aantal zitplaatsen, dat kan via de website van de Fabriek of via 075-6311993.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *