Kroeghopen met De Orkaan… #2: café Het Pand

Mark Rutte zei het zelf, misschien mogen terrassen in april weer open… laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet wachten. En we maken alvast een verlanglijstje. Waar gaan we vanaf april (als het van Mark mag) op het terras zitten?

Graag zouden we wekelijks een Orkaan-lezers-borrel organiseren, telkens op een andere plek in de Zaanstreek. Of dat kan is natuurlijk de vraag, maar een lijstje maken kan altijd. Hopen op kroeglopen en kroeg open, kroeghopen dus…

Ook verlangen naar een terras en je stamcafé? Stuur een tekstje naar De Orkaan over jouw favoriete hangplek, waarom moet dat terras (of dat café) zo snel mogelijk weer open? (Foto is handig, maar anders zorgen wij daarvoor.)


Vandaag: Café Het Pand, Zuiddijk 7, Zaandam.

Kroegen heb je in alle soorten en maten. Maar de beste cafeetjes zijn die waar je thuis voelt, je eigen dorpspomp in je eigen buurtje. Een plek waar je verjaardag viert, met je vrienden over het leven ouwehoert, met je kinderen spelletjes speelt op een regenachtige zondagmiddag. Waar het eerste biertje net zo lekker smaakt als het tweede. En waar de barman je precies op tijd vraagt naar je gebruikelijke recept. Zo’n plek is café het Pand en zo’n kroegbaas is Sjoerd. Een plek die er lang moet blijven, niet alleen omdat we er snel weer hopen onze GroenLinks borrels te kunnen houden. Maar omdat dat soort kroegen Zaanstad mooier maakt.

Door Jan de Laat (Raadslid GroenLinks, Zaanstad)


PS. Het Pand is gestart met een veiling om te proberen het hoofd boven water te houden. Bied mee op de mooie kavels!

Stuur je tekstje over jouw favoriete café naar De Orkaan, of zet het hieronder in de reacties.

Eerder in Kroeghopen: De Koperen Bel

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Marjanne de boer

    Altijd naar de kapiteinshut in de klauwershoek, op zondag een biertje en live muziek! helaas heeft de eigenaar de meindert door het lange gesloten moeten zijn de hut overgedaan aan een ander, heet nu o”malleys we hopen dat de nieuwe eigenaar de nu Ierse pub een beetje in dezelfde trend wil doorzetten! zo gezellig altijd met goede bandjes, memoryband de streetrollers de not band en niet te vergeten Ed Vermeulen! ook het thuis van verschillende koren, waar ik van een ook deel uit maak! maar eerst maar weer de horeca van het slot daar kijken we met z’n allen naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *