Kruidvat Westzijde gaat dicht

De vestiging van het Kruidvat aan de Westzijde 28 in Zaandam gaat dicht. Zaterdag 7 december is de laatste verkoopdag.

In het centrum van Zaandam blijven twee Kruidvatwinkels open: die aan de Gedempte Gracht 20 en verderop in de Westzijde, in het winkelcentrum op nr. 47 (de oude Wastoraplek).

De winkel die dicht gaat zit in het rijtje waar nu ook nog de Xenos zit en een tijdelijke meubel-dump. Het pand zou zijn opgekocht door een projectontwikkelaar die daar woningbouw wil realiseren. Ook het achterliggende Westend Snooker behoort tot dat complex.

Op die plek in de Westzijde is betrekkelijk veel leegstand en tijdelijke verhuur. Ook de winkels tegenover het Kruidvat (het rijtje waar Snoeren Schoenen zat en de Saenkanter) staan leeg of zijn tijdelijk verhuurd. Voor het pand nr. 19 (vroeger de Ooievaar, Ekoplaza en Strawberries) is een horecavergunning verleend. Aan Hotel You (het oude Typhoongebouw) wordt volop gebouwd.

kruidvat westzijde dec 2019 orkaan detail

kruidvat westzijde dec 2019 orkaan


De tip kwam van Orkaan-lezer Jeanette Rep, foto’s: De Orkaan

 

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Petra Lodewijk

  We kunnen er best eentje missen daar, 3 filialen op 5 minuten loopafstand! Hoop wel voor het personeel dat ze goed onderverdeeld kunnen worden in de andere filialen. Ben benieuwd wat ze nou met die lege panden gaan doen, want zoals het er nu uitziet is het maar een troosteloos zooitje.

 • Eelco Aartsen

  Ik zal de Kruidvat daar niet missen, wel jammer qua leegstand. Is er al bekend wat de plannen zijn van de ontwikkelaar? Zou mooi zijn als die lelijke voorbouw weg gaat en de oude panden weer in oude luister hersteld zouden worden. Maar dat zal wel te veel kosten en/of niet genoeg opleveren.

  • Vereniging Zaans Erfgoed, Vereniging Historisch Zaandam en de Stichting Zaans Schoon hebben eind september via een brief bij de gemeente aangedrongen op een visie-ontwikkeling en een beeldkwaliteitsplan voor de Westzijde. Zodat er vooraf duidelijk is wat in dit gebied de gewenste ontwikkelingen zijn, en de ontwikkelaars met bouwplannen niet later teruggefloten hoeven te worden.

   • Eelco Aartsen

    Ik hoorde dat die uitbouwen destijds door Ahold zijn gedaan. Als dat zo is zou het een mooi gebaar zijn als zij, als geschenk aan de stad, het straatbeeld daar ook weer herstellen.

 • Ria Gijssen

  Er komt woningbouw, als dat doorgaat

 • Jammer, ik vind het een lekkere compacte winkel. Fiets voor de deur en je bent zo weer weg, hoef je niet helemaal de gracht op.

 • F. boers

  En nu maar hopen dat het betaalbare huizen worden !!
  En er tussendoor de Zaan gezien kan worden, anders moet je naar de brug lopen om het water te zien.
  F.Boers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *