Kruising Provincialeweg – Leliestraat wordt 50 km

De Provincialeweg in Koog aan de Zaan ter hoogte van de Leliestraat krijgt als maximumsnelheid 50 km in plaats van de 70 km die nu geldt.

De 50 km per uur geldt voor een stuk van ongeveer 500 meter.

De wijziging wordt ingevoerd als er nieuwe verkeerslichten bij het kruispunt worden geplaatst. Officieel wordt voorgesteld om:

“op de Provincialeweg vóór de kruising met de Leliestraat in noord-zuidelijke richting op 209 m. en in zuid-noordelijke richting op 269 m. de maximale snelheid terug te brengen tot 50 km per uur door middel van het plaatsen van verkeersborden A050 zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.”

Tot 6 weken na 24 maart kunnen bezwaarschriften worden ingediend.

Foto: Google Streetview.

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Bert Weggemans

  Dus verandert er nagenoeg niets. Moet toch altijd stoppen.

 • Willem van der Heijde

  Zet er maar een flitspaal bij, anders werkt dit toch niet.

 • Regina Overwater

  En… de Guisweg – Provicialeweg in Zaandijk? Hopelijk komen ook daar 50km en verkeerslichten.

 • Bas van Veen

  Gewoon zuidelijke C.q. Noordelijke richting, waarom makkelijk als het moeilijk kan.
  Maar kan je dan in zuidelijke richting een klein stukje harder voordat je bij de Hoornse lijn bent?

 • Liesbeth van der Veen

  Iemand enig idee waarom??
  Dat staat niet in dit stuk.

 • Bert Versteeg

  Voor de veiligheid en de CO2 uitstoot is het beter om van de Provinciale Weg tussen de Hoornse Lijn en Wormerveer een 50 km weg te maken.
  Komende vanuit Zaandam mag je tot 100 meter voorbij de Hoornse Lijn 50 km/u, dan krijg je een stuk van hooguit 500 meter waar je 70 mag, dan komt de nieuwe situatie waar je 478 meter 50 km/u mag rijden.
  Vervolgens mag je weer 70 maar 800 meter verderop staan alweer de verkeerslichten bij de Verzetstraat met direct na het viaduct invoegend verkeer komende vanaf de A8, 400 meter verder is de volgende gevaarlijke situatie, namelijk het verkeer van en naar de Museumlaan waar al diverse ernstige ongevallen zijn gebeurd.
  Nog geen 200 meter verder is de kruising met de Guisweg waar het vaak druk is vanwege de spoorwegovergang. 500 meter voorbij de spoorwegovergang is de volgende gevaarlijke situatie alweer, de Prunuslaan waar ook al diverse ernstige ongelukken zijn gebeurd.
  Na de Prunuslaan krijg je weer een langer stuk weg van maximaal 1 km tot de Witte Veerstraat en na de Witte Veerstraat is het nog 250 tot Wormerveer waar je weer 50 mag.

 • Jan Brinkestein

  Och, jee, wat een ramp..
  Waarom die controle-drang?
  Laat het toch gewoon lekker 70, ik heb al zo’n lange reistijd..

 • Thomas Bredenbeek

  In het nieuwe mobiliteits plan / zaans verkeer vervoersplan staat dat de hele provincialeweg tussen zaandam en wormerveer 50kmph wordt. Snap niet wat de gedachte is om eerst dit kruispunt te doen. Plan is net 2 maanden oud. Dan vervang je toch gelijk alle borden, en ga je niet tijdelijk weer een nieuwe situatie creëren?

 • P. Voogd

  Graag de gehele Provincialeweg 50 km/u. Het is nu één grote racebaan. Van stoplicht naar stoplicht effe flink gas bijgeven. Erg stoer, maar erg vervelend voor degene die er woont. Ik hoef niet steeds te horen hoeveel PK er onder uw motorkap of in uw motor zit. En kom nu niet aan met ‘dan ga je maar verhuizen’, want daar heb ik de centen niet voor. Kwestie van fatsoen. Helaas is die is heden ten dagen ver te zoeken…..

 • Harry van Nek

  De gemeente wil met het wisselende 50 – 70 kilometerbeleid eerst boetes ophalen. Hier uit kunnen dan nieuwe verkeerslichten en borden betaald worden

  • De Orkaan

   Gemeente gaat boetes ophalen op Provinciale weg? Om verkeerslichten op de Provincialeweg te plaatsen? Uw fantasie is met u op de loop gegaan….

 • Agnes Nobel

  Misschien is het haalbaar om een groene golf op de provinciale weg te creëren als de maximale snelheid 50km/h is. Op de rondweg in Haarlem werkt een groene golf m.i. uitstekend zolang men zich aan de maximale snelheid houdt.

 • Jack van Brederode

  Voor de duidelijkheid, lijkt me één maximale snelheid beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *