Kunst-container voorlopig nog niet verplaatst

Ook de Schildersbuurt in Zaandam krijgt nieuwe ondergrondse afvalcontainers (dat wil zeggen: een deel steekt natuurlijk boven de grond uit). Eén van de containers werd ’tijdelijk’ vlak naast het kunstwerk Bzz bzz geplaatst.

De ’tijdelijke’ situatie, zou ‘eind 2020 of begin 2021’ eindigen als de herinrichting van de buurt klaar was. Maar ze staan er nog steeds.

Die herinrichtingsplannen zijn minstens een jaar vertraagd, volgens Buitengewoon Zaanstad is dit stuk nu voor ‘medio januari 2022 – eind februari 2022’ gepland (faseringskaart).

De woordvoerder van wethouder Hans Krieger liet vorig jaar weten dat nieuwe (ondergrondse) container langs de Frans Halsstraat zou komen (A in plattegrond hieronder).

Het kunstwerk “Bzz bzz” van kunstenaar Paul de Reus werd in 2011 door wethouder Leny Visser-Koopman onthuld, het meisje “staat nu bij het vuil” aldus Ruud Baars…

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ruud Baars

    Onbegrijpelijk dat de Gemeente Zaanstad deze plek heeft gekozen voor de containers, pal naast een door een wethouder onthuld kunstwerk.
    Als je dan óók nog eens het decor aanschouwt van de ingestorte bedrijfspanden van Kan/Havenhout (wie doet dáár eens iets aan?), dan word je daar niet bepaald vrolijk van….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *