La Forchetta naar Krommenie: “Eindelijk, weer eten serveren op een echt bord”

Ristorante La Forchetta verhuisde van de Krommenieërweg in Wormerveer naar de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Afgelopen week gingen ze voor het eerst open.

Door Jaap de Jong

Het was spannend voor Giovanni, ondanks de vijf jaar ervaring met een Italiaans restaurant in Wormerveer:

“Eindelijk, eindelijk konden we na zeven maanden weer eten serveren op een echt bord. En ook nog eens in ons nieuwe restaurant in Krommenie. Ik was net zo zenuwachtig als op de eerste dag dat ik naar school ging. Het trilde in mijn benen. Maar het was over toen ik over de drempel ging. En nu toen ik de eerste gasten bediende.”

Woensdag 9 juni was de dag dat eigenaar/kok Giovanni Lanello de eerste gasten naar een tafeltje kon begeleiden in zijn nieuwe restaurant la Forchetta (de vork) in de voormalige modewinkel van Ten Wolde aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Na een grondige verbouwing – zeg maar nieuwbouw tussen de bestaande gevel en muren – is het een Italiaans restaurant geworden waar plaats is voor zo’n vijftig gasten. In maart is hij al begonnen met een haal-en-breng-service:

“Dat is een onderdeel van onze dienstverlening, maar we zijn in de eerste plaats een restaurant waar we traditionele Italiaanse gerechten serveren met een Siciliaans herkomst. Waar we alles zelf maken. Daar ligt ons hart.”

Recepten van opa en oma

In Krommenie leven de recepten voort van de opa en oma van Giovanni. Als kleine jongen was hij vaak te vinden in de keuken van zijn grootouders. Hij zag hoe zijn opa deeg maakte voor pizza’s en ambachtelijk brood:

“Hij was geen bakker, maar hij bakte ambachtelijk brood voor zijn plezier. Ik vond het fascinerend om te zien hoe mijn oma deeg maakte voor pasta’s. Nu doe ik hetzelfde.”

Oma’s recepten zijn terug te vinden op de menukaart en op het grote schoolbord met de wisselende specialiteiten van het huis.

Vijf jaar geleden startte Giovanni en zijn vrouw Thirza La Forchetta in Wormerveer. Een succes, maar er was op de locatie weinig aanloop en het pand bood geen ruimte voor verdere groei en voor alle plannen die hij in gedachten had:

“Van stoppen was geen sprake. Ik moest dus kiezen. Genoegen nemen met minder of verhuizen. Ik heb hier in die vijf jaar een grote kring aan vaste klanten opgebouwd. Vertrouwen opgebouwd met onze keuken en onze kwaliteit. Dat doe je allemaal niet zomaar van de hand. Dat sloot ook uit om ver uit de buurt opnieuw te beginnen.

We hebben lang gezocht en toen ik dit pand zag, wist ik het meteen: dit is het. Liefde op het eerste gezicht. We zitten hier aan een doorgaande weg, op een centrale plek, waar altijd reuring is. Op nog geen twee kilometer afstand van de oude locatie in Wormerveer. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze vaste klanten ons hier weten te vinden. De eerste dag was de zaak al bijna vol.

De plannen? Ik wil meer gaan doen aan lunches, zakelijke diners, partijen en ontvangsten. Daar hebben we dit restaurant voor gemaakt.”

Boven: Thirza en Giovanni Ianello, onder de nieuwe plek van La Forchetta

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *