De derde voorronde avond van het Zaans Kerst Zaalvoetbaltoernooi bleek uiteindelijk de spannendste. In Sporthal Wormer viel de beslissing pas in de laatste wedstrijd, welke 2 ploegen zich bij de eerdere geplaatste finalisten kon voegen.

Saenden, Fortuna Wormerveer en Zaandijk waren deze avond aan elkaar gewaagd en wisten hun wedstrijd tegen de vierde ploeg Sporting Krommenie allemaal met 3 doelpunten verschil te winnen. Het zou dus neerkomen op de onderlinge wedstrijden, waarbij Saenden-Fortuna (2-2) en Zaandijk-Fortuna (4-4) ook nog eens in een gelijkspel eindigden.

Als de laatste wedstrijd van de avond tussen Saenden en Zaandijk ook in een gelijkspel zou eindigen, dan zouden de drie ploegen met een gelijk aantal punten en een gelijk doelsaldo eindigen. Na een spannende wedstrijd was het echter Saenden dat nipt met 2-1 wist te winnen en zich samen met Fortuna uiteindelijk wist te plaatsen voor de finale avond. 

Eerder plaatsten KFC, WSV’30, Hercules Zaandam en ZVC’22 zich al voor de finale avond op 29 december. Er wordt dan gespeeld in twee poules van drie teams, waarna de wedstrijd om de 3e/4e plaats en de grote finale gespeeld wordt. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

Uitslagen  
Fortuna W - Saenden 2-2  
Sp.Krommenie - Zaandijk 1-4  
Saenden - Sp.Krommenie 4-1  
Zaandijk - Fortuna W 4-4  
Fortuna W - Sp.Krommenie 5-2  
Saenden - Zaandijk 2-1

Eindstand
Saenden 3-7 (+4)
Foertuna W 3-5 (+3)
Zaandijk 3-4 (+2)
Sporting Krommenie 3-0 (-9)

Door de sportredactie De Orkaan, Foto: Theo van Vlaanderen