Laatste TAZ op 12 december

Wendy Appelman en Else-Mieke Steenkamp hebben sinds het begin van de corona-periode in maart 2020 ’tasjes’ uitgedeeld in Zaandam aan kinderen die thuiszaten en andere wijkbewoners.

Na twee jaar (en 13.360 tasjes) komt er een einde aan de TassenActie Zaandam (TAZ). Wendy en Elsemieke delen op 12 december voor de laatste keer tasjes uit vanaf buurthuis Kleurrijk.

Wendy en Elsemieke laten via een persbericht weten:

“TAZ is ontstaan in het begin van de coronaperiode. Wijkbewoners konden niet meer naar het buurtcentrum komen dus bedachten wij om naar hen toe te gaan. In maart 2020 zijn we eerst begonnen met het uitdelen van kinderpakketten. We zorgden ervoor dat er speelgoed en boekjes richting kwetsbare kinderen gingen.

Vanuit dit idee is TAZ ontstaan. Een jaar lang hebben we, in samenwerking met andere vrijwilligers, iedere twee weken tasjes rondgebracht bij wijkbewoners in Zaandam.”

In 2021 werden er maandelijks tasje uitgedeeld, in 2022 werd dat ieder kwartaal. En in 2023 houdt het dus op. Wendy en Elsemieke”

“Een van de redenen waarom er nu een eind aan TAZ komt is omdat we in de coronaperiode echt voor een extraatje wilden zorgen. En het was een manier om eenzaamheid achter de voordeur te monitoren.”

Op maandag 12 december delen Wendy en Elsemieke vanaf 12.00 uur samen met vrijwilligers en de Rotaryclub Zaandam de laatste tasjes uit. Behalve steun van de Rotaryclub Zaandam kregen de TAZ-dames ook steun en hulp van cliënten van Odion, Landsaat, Verkade (sponsort chocolade), Albert Heijn Vermiljoenweg, DT events en het Sociaal wijkteam. 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *