Leeg…

Deze foto maakte Wim de Jong vanmiddag om 12.20 uur: de parkeerplaats voor bussen op de Zaanse Schans helemaal leeg.

Het toerisme krijgt een zware tik van de reisbeperkingen die het gevolg zijn van het rondwarende Coronavirus.

Niet alleen Chinezen laten het afweten. Sinds vandaag is ook Noord-Italië op slot en worden er wereldwijd evenementen – waaronder veel sport – afgelast of zonder publiek afgehandeld.

In de Zaanstreek is inmiddels één persoon met de Corona-besmetting in het ZMC opgenomen.

Het aantal Nederlanders dat besmet is, kwam vandaag op 265. Drie mensen overleden in Nederland aan het virus, vandaag overleden een man in Uden en een man in het ziekenhuis van Sittard/Geleen.

zaanse schans parkeerterrein leeg wim de jong maart 2020

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Rene Minnebo

    Deze foto doet doet me denken aan mijn jeugd, hoe vaak ben ik wel niet na school vanuit wormerveer naar de schans gefietst met mijn zaansche molen pas in mijn jaszak. Ook toen was het in dit jaargetijde rustig op de kalverringdijk en op de schans zelf, net zoals op de foto. Zomers was het wat drukker. Maar je kon gewoon lekker rustig alles op je gemakje bekijken zonder dat je je door een mensen massa moest begeven.

    ik vind het niet zo erg als ik eerlijk mag zijn, ik ga niet meer graag overdag naar de zaansche schans mij te druk, voor de ondernemers is het wat minder maar de tijd dat men het heel druk heeft gehad moet je toch wel een buffer hebben opgebouwd om deze rustige periode op te kunnen vangen.

  • Dom van Timmelen

    Ik weet nog goed dat ik hier vroeger met mn opa Vincent kwam en de vogels kwam voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *