Leegstand en pop-ups aan de Westzijde

De Westzijde gaat op de schop. De straat moet een voetganger- en winkel-vriendelijk gebied worden. De snelheid voor auto’s gaat naar 30 km, de stoep wordt breder.

Met het winkelaanbod in wat eens de mooiste winkelstraat van Zaandam was, is het kwakkelen. Op het eerste stuk (Gedempte Gracht – Stationsstraat) is relatief veel leegstand, maar er komen ook winkels bij.

Op het stuk bij de Vinkenstraat, zijn in het rijtje naast schoenwinkel Snoeren twee nieuwe zaken gekomen: Legend Vechtsport (foto etalage boven) zit daar sinds begin oktober.

Daarnaast zit DasCoin (Connecting Connections), een kantoor van waaruit mensen geholpen worden met het investeren in BitCoins, of zoals ze het zelf zeggen “Iedereen te onderwijzen en empoweren in cryptocurrency & blockchain technology.”

In het pand van Big Bazar, Westzijde 40, is een pop-up store “Laden en Lossen” gekomen waar deze week tassen te koop waren. De foto hieronder is door Orkaan-lezer Ruud Hartog gemaakt.

De tassenuitstalling ziet er zo uit (foto Alexandra Blaes).

Verderop is het vooral veel leegstand. Het NHD-pand moet een hotel gaan herbergen, De Saenkanter vertrekt, en in het rijtje tegenover deze zaken staan zeker vijf panden leeg, waaronder de voormalige Intertoys-winkel en Prenatal.

Voor de leegstaande winkels is al wel het nieuwe trottoir met de gele steentjes te zien.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • A. Harmen

    Ten eerste heeft de gemeente een nieuw centrum bij het station ontwikkeld. Ten tweede neemt het aanbod fysieke winkels in veel gemeenten af. Goh, waar zou die leegstand aan de Westzijde dan toch vandaan komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *