Leen een robot bij de Bieb

Bij de Bieb in Zaandam breiden ze het aanbod uit. Vanaf vandaag kan je ook slimme apparaten lenen. Bij de SlimoTheek.

Het gaat o.a. om robotstofzuigers, slimme deurbellen, simpele tablets met beeldbellen en makkelijke afstandsbedieningen: “allemaal technologische apparaten die mensen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.”

Bij de SlimoTheek wordt ook uitleg door zorgprofessionals gegeven en wordt geholpen bij installatie. Na de gratis uitleenperiode van een aantal weken moeten de producten weer terug naar de SlimoTheek. Mensen kunnen daarna producten eventueel zelf aanschaffen.

Corrie de Koning, coördinator van het Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland, heeft het initiatief genomen de SlimoTheek naar de regio te halen. Songül Mutluer, wethouder ouderen is enthouiast:

“We* worden ouder èn we blijven langer zelfstandig wonen. Slimme apparaten zijn dan een uitkomst om het dagelijks leven voor ouderen en hun eventuele mantelzorgers makkelijker te maken. Fantastisch initiatief!”

Van dat ‘we’ keken we even op. Wethouder Mutluer hoort volgens ons niet echt tot de doelgroep (of heeft dat goed weten te verhullen).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *