Leerlingen van de Willibrord maken het

Afgelopen donderdag mocht groep 7 van basisschool Willibrord uit Zaandam als eerste klas deelnemen aan het gloednieuwe educatieve programma ‘De Zaanstreek Maakt Het’.

In het Zaans Museum onderzoeken leerlingen diverse producten die in verschillende tijdsperioden in de Zaanstreek zijn geproduceerd.

Op zaal maken ze onder leiding van museumdocenten opdrachten, waarbij ze schetsen, vertellen, schrijven en een bordspel doen.

de-zaanstreek-maakt-het-zaans-museum-2

foto: Atse Kroes

De leerlingen werden in de ochtend ontvangen door de directeur van het Zaans Museum, Jan Hovers, en de directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Zaanstreek, André Rolloos.

Jan Hovers:

“We willen de kinderen laten zien wat er allemaal uit de Zaanstreek komt. Veel producten kennen ze al, maar vaak hebben ze geen idee dat deze producten uit de Zaanstreek komen en hoe ze worden gemaakt. Met dit programma, dat mede is mogelijk gemaakt door Rabobank Zaanstreek, kunnen wij ze leren dat het bijzonder is dat in zo’n relatief klein gebied zo ontzettend veel werd (en wordt) geproduceerd.”

de-zaanstreek-maakt-het-zaans-museum-4

foto: Atse Kroes

 

de-zaanstreek-maakt-het-zaans-museum-3

foto: Atse Kroes

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *