Lezerspost van: Fred en Ingrid (driedubbele pluim!)

Goedemorgen,

Zou het mogelijk zijn om in de Orkaan een artikeltje te wijden aan een compliment voor de Gemeente Zaanstad. Omdat ze vaak negatief in het nieuws zijn heb ik toch wel een geweldige ervaring met de gemeente Zaanstad.

Een oplettende medewerker/ster van de gemeente heeft mijn reactie gelezen in de Orkaan,  deze ging over het artikel over de 7000 mensen die een energietoeslag hadden ontvangen. Ik had gereageerd omdat ik na het indienen van de aanvraag en nog extra info aangeleverd te hebben niets anders hoorde dan dat ze mijn mail/ verzoek e.d. in goede orde hadden ontvangen. 

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik 28 november een medewerkster van de gemeente aan de lijn kreeg die mij opbelde. Ze vertelde mij dat ze reageerde op mijn reactie in de Orkaan. Ze vertelde aan mij hoe het kwam dat ik nog niets vernomen had. Laten we het er op houden dat het mensenwerk is. Hierna vertelde ze dat zij met een medewerkster mijn aanvraag erbij had gezocht en deze per direct in behandeling zou nemen en dat ik zo spoedig mogelijk een officieel antwoord zou krijgen. Na haar excuses, wat zij van mij nu ook weer niet hoefde te maken vroeg ik haar ze dit nog even wilde bevestigen over de mail. Deze mail zat een uurtje later in mijn mailbox.

Tot mij nog grotere verbazing lag er vanmiddag 29 november al een brief met toekenning in de brievenbus. En hier stopt het niet want ik rolde uit mijn bed van verbazing toen mijn vrouw vertelde dat het geld ook al op de rekening stond.

Wat mij betreft een driedubbele pluim: zowel voor de Orkaan voor hun informatieve mededelingen, voor de twee medewerksters van de Gemeente Zaanstad en voor de gemeente Zaanstad omdat ze zéér oplettend en adequaat personeel in dienst heeft.  

Ik hoop oprecht dat u iets voor mij in deze kunt betekenen. 

Met vriendelijke groet,

Fred en Ingrid Waterman 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Rens Kamminga

  Het heeft er dus alle schijn van dat de Gemeente Zaanstad (of in ieder geval mensen die daar werkzaam zijn) zich in de Orkaan verdiepen. Ook ik werd door een gemeentelijke ambtenaar gebeld over een (stekelige) reactie die ik heb gegeven op het artikel over “Boompjes in the basket’ die op het stadhuisplein zijn gestationeerd. Mijn bezwaar was dat wij al drie jaar lang aan het lijntje worden gehouden over de aanplant van 3 bomen 🌳🌳🌳 tegenover mijn woning. De desbetreffende ambtenaar heeft duidelijk gemaakt waar de hik zat. Later nog eens gebeld met nog meer uitleg over een op handen zijnde herindeling van de straat en het verzoek om nog iets meer geduld te betrachten. Kijk, zo kan het ook. Voorlopig zal ik niet meer aan de klaagmuur bij de gemeente Zaanstad verschijnen.

  • Nico Smit

   Nou Rens, volgens mij wordt je nog steeds aan het lijntje gehouden.
   Iets meer geduld ??

   • Rens Kamminga

    Ik heb nog steeds enige vorm van geduld en vertrouwen Nico. Maar je weet ook: ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard’ en volgens mij hoor ik in de verte al hoefgetrappel. Kan natuurlijk ook het paard van Sinterklaas zijn 🎠 😜

 • Jeroen v/d Laat

  Dit is al jaren de norm. Een probleem met een groot, log apparaat als een gemeente of bedrijf? Maak het nationaal bekend via tv of de krant en zomaar is gisteren alles in ene opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *