Lichaam van man gevonden in Koog aan de Zaan

Vanmorgen ontving de politie de melding van ‘een omstander’ dat er een lijk zou liggen aan Wezelstraat.

Ter plaatse troffen ze in het water nabij het topsportcentrum in Koog aan de Zaan een levenloos lichaam aan. 

Volgens directie van obs De Watermolen heeft een moeder die met haar kind op weg naar de gymzaal het lichaam gevonden. Het is niet zo dat meerdere kinderen het hebben gezien.

De school schreef aan de ouders:

Vanmorgen is er in het water in de buurt van de gymzaal een lichaam gevonden. Een enkele leerling uit groep 3 heeft dit samen met de ouder gezien. De gymles voor groep 3 is “gewoon” van start gegaan.

Ouders van kinderen van OBS De Watermolen zijn door de schoolleiding op de hoogte gebracht via de app ‘Digiduif’.

De politie bevestigt het bericht, maar komt later naar buiten met meer details. Of het om een man of een vrouw gaat willen ze niet zeggen. Ze gaan eerst op zoek naar de identiteit.

De Wezelstraat gaat over in het Oosterveld. Het lichaam lag aan het Oosterveld.

Update: 15:50 uur: De identiteit van het slachtoffer is bekend. Het gaat om een man maar de politie wil eerst de familie inlichten.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • anoniem

    Ik wens mevrouw die vondst deed een goede verwerking toe! En het compliment dat ze goede speurzin heeft. Vaker worden lichamen gevonden door wandelaars. Ik zou willen dat heel Nederland bv jaarlijks helemaal doorlopen is door mensen. Misschien kan luchtvaart aan geven waar ( te) weinig mensen wandelen? Of een ander systeem bedenken waardoor iemand of iets terug gevonden kan worden. ( geen email!!)

  • Peter

    Inmiddels wetende dat het hier gaat om onze geliefde Huibert Latestein (hij ruste in vrede), vraag ik me toch af wat deze markante, maar ook ervaren en bovendien enigzins gehandicapte wandelaar te zoeken had op een doodlopende (niet bedoeld als macabere woordpeling) weg naar een sportcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *