Het Kerkepad langs het ijsbaanterrein in Wormer was vanavond – 3 februari 2024 – feeëriek verlicht. De achtergrond was minder sprookjesachtig. De kaarsen waren onderdeel van de ‘Red Kerkepad + Natuur’-wandeltocht.

Over de toekomst van het gebied wordt de laatste maanden strijd gevoerd in Wormer. De gemeente wil drie tennisverenigingen verhuizen naar een gezamenlijk complex aan het ijsbaanterrein. Op de vrijkomende locaties moet woningbouw komen.

In de raad en in het dorp is verzet tegen die plannen. Omwonenden van het Kerkepad vrezen een groot tenniscomplex met padel-banen vanwege de mogelijke geluidsoverlast.

Maar dat is niet de inzet van de actie, die is ‘Red Kerkepad + Natuur’. Wethouder Schalkwijk verzette zich al eerder tegen deze ‘framing’ van het onderwerp: het Kerkepad verdwijnt niet door de nieuwbouw. Bij de discussie in de raad liepen de gemoederen zeer hoog op. De gemeente besloot overigens de plannen voorlopig even in de ijskast te zetten.

Maar mooi plaatjes levert het wel op…

Door Remi Kerkhoven & Piet Bakker. Bronnen: flyers Kerkepad-actie en eerder nieuws op De Orkaan over het ijsbaanterrein, Foto’s: Remi Kerkhoven.