Ed, Karin en Frank, drie mensen met een passie voor spiritualiteit, bezochten zelf regelmatig spirituele beurzen. Ze dachten: “Dit kan anders” en besloten om de handen ineen te slaan en een eigen spirituele beurs te creëren. Het resultaat? De geboorte van ‘Liefde en Kracht’. Vandaag organiseerden ze met trots de tweede editie in Buurtcentrum De Pelikaan. 

Door: Silva Honig

Om binnen te komen betaalde je vier euro. Daarbij kregen alle bezoekers een spiritueel magazine zoals Paravisie of Happinez. Zo’n dertig mediums zaten klaar om voor bezoekers persoonlijk helder te zien, waar te zeggen of tarotkaarten te leggen. 

Zij werden drukbezocht en de mediums hadden nauwelijks een moment van rust. Toch viel de ontspannen en vriendelijke sfeer op. De bezoekers die zich voor een consult aanmeldden, bevonden zich in hun eigen spirituele wereld. Karin, een van de organisatoren, verklaarde:

‘Mensen hebben dit echt nodig, zoveel mensen hebben het moeilijk, en op deze manier proberen wij hen een lichtpuntje te brengen.’

Voor degenen die minder vertrouwd zijn met spiritualiteit, was de beurs een uitgelezen kans om deze wereld te ontdekken. Natuurlijk ontkwam ik ook niet aan een consult: met behulp van tarotkaarten gaf Gerda Schoehuijs inzichten in mijn verleden. Daarbij wierp ze een blik op de komende maanden. Een buitengewone ervaring die mijn nieuwsgierigheid naar spiritualiteit aanwakkerde. Een van de mediums deelde: ‘Spiritualiteit moet je echt zelf ervaren om te weten of het iets voor je is. Spiritualiteit betekent voor iedereen wat anders.’

De organisatoren hebben hun hart en ziel in de beurs gestoken en dat is duidelijk te zien. Zowel de bezoekers als de mediums werden goed verzorgd en met open armen ontvangen. 

Ervaar de sfeer van de beurs met deze video: