Waterpoloster Lieke Rogge en judoka Michael Korrel zijn gekozen tot sportvrouw en sportman van het jaar in Zaanstad. Sporttalent van het jaar skister Anna Konijn. Mick van den Bree (ZV de Zaan, waterpolo) werd coach van het jaar. Sportploeg van het jaar werd AZ Youth O19. Een speciale aanmoedigingsprijs ging naar het doventeam van FC Zaanstad.

Ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad werd er postuum een oeuvreprijs uitgereikt aan Gerrie Knetemann waarmee de hele sportieve familie werd geëerd. Knetemann heeft veel betekend voor Zaanstad terwijl de familie ‘Zaanstad op de kaart heeft gezet met sport’ aldus Zaanstad. Wielrenster Roxanne Knetemann reed haar laatste wielerkoers in Zaanstad. Elise Knetemann was atleet bij Av Lycurgus. Zij nam de prijs in ontvangst gisteravond in het Zaantheater. Wethouder Slegers: “Een zeer sportieve familie die vele nationale en internationale prestaties neergezet hebben. En hiermee een fundamentele bijdrage hebben geleverd in de sport in Zaanstad.”

FC Zaanstad is de grootste dovenvoetbalclub van Zaanstad en zelfs van Nederland. In totaal voetballen ongeveer 50 doven en slechthorenden bij de Zaanse Leeuwen. De club is in 2022 en 2023 landskampioen geworden en in beide jaren werd de Supercup gewonnen.

Judoka Michael Korrel (Theo Meijer Sport) werd 1e bij het Grandslam in Parijs, 2e bij het Grandslam in Tel Aviv en 4e bij de World Cup Abu Dhabi.

Waterpoloster Lieke Rogge (ZV de Zaan) werd met TeamNL 1e bij WK Fukuoka en 2e bij de World Cup Super Finals. Met ZV de Zaan werd ze landskampioen, won ze de beker en de supercup.

Skister Anna Konijn werd 1e bij het NK Alpine Skien 2023, 1e bij het Indoor Nederlandse Jeugd Kampioenschap U16, ze won de SMN Cup U16 en de NSKIV Cup U16.

Mick van den Bree (ZV de Zaan) won met zijn waterpoloteam de Supercup, de beker, werd kampioen van Nederland en nam deel aan de Champions League.

AZ Youth O19 won de Youth League

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Zaanstad.