Al twee weken is de lift van De Helling aan de Oostzijde in Zaandam stuk. Wij ontvingen daar vorige week al bericht over van een bewoner, maar omdat er een onderdeel zou zijn besteld gingen we ervan uit dat de zaak snel zou worden opgelost. 

Niet dus. De 39 huishoudens, met daaronder een flink aantal ouderen, die gebruikmaken van de lift zitten nog altijd zonder. Verhuurder Rochdale is intussen niet of amper bereikbaar en de leverancier van de lift verwijst naar Rochdale.

Nadat we ruim 10 minuten in de wacht hadden gestaan bij het servicenummer, kregen we te horen dat ze ons geen informatie wilden geven. We besloten zelf een kijkje te nemen bij De Helling. Daar troffen we vier bewoners die bereid waren voor de camera te vertellen waar ze tegenaan lopen. compensatie zit er niet in (een huurverhoging wel):


Update: Zojuist (14:45 uur) kregen we contact met de woordvoerder van Rochdale. Hij laat weten: 

“Donderdagochtend wordt de lift gemaakt. De wijkbeheerder gaat vandaag nog een brief bij de bewoners ingooien. Daarin wordt hulp aangeboden met bijvoorbeeld boodschappen doen. Het is nu even niet anders.”