Lopen en fietsen voor dummies

Voor wie het nog niet wist: het voetpad is dus voor voetgangers, en het fietspad voor fietsers.

Sonja Puhl-Diehle van de Zaanse Fietsersbond maakte deze foto’s op de Zaanse Schans, ze vond het ‘mooi gedaan’.

Wij vonden het nogal lelijk en vooral overbodig. Maar goed, smaken verschillen. Bij het begin van het fietspad staan trouwens ook al bordjes.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Berry van Halderen

  Voor de toeristen, als ze terugkomen. Die hebben nogal de neiging breeduit op het fietspad te lopen daar. En dan kwaad als ze opzij springen en direct voor een fietser komen.
  Alleen jammer dat ’t pad wat lelijker wordt.

 • Mischa Bosveld

  Kwestie van smaak, mijn smaak is het in ieder geval niet. Aan de andere kant, het valt me mee dat het fietspad niet geel geschilderd is, zoals bij de bruggen 🙂

 • Maut Boshart

  Mag zoiets dan ook op de Westdijk langs Krommenie? Het verkeersbord geeft daar duidelijk aan dat het een fietspad is (niet brommen), maar hondenuitlaters laten rustig hun hond op dit smalle dijkje loslopen. Hond uitlaten is vooral naar beneden kijken. Misschien zien ze met zo’n horizontaal bord wel dat hun gedrag niet echt veilig is.

 • Rene Minnebo

  Wie is er zo naief om te denken dat de toerist zich hier aan gaat houden. Als Zaankanter weet je dit gewoon. ff je snelheid aanpassen en lekker de bel laten klinken of ff toeteren als je op de brommer zit. voor je het weet ben je de dijk voorbij en zit je op de schans. En wat doe je dan als fietser of brommer rijder stap je dan af?? want de schans is een wandelgebied zie streetview google maps. Tuurlijk niet we fietsen lekker verder de schans over.

  Laten we lekker relaxed doen en zelf inschatten wat kan en zelf de verantwoording nemen.

 • Femke kraaijvanger

  Het zijn niet alleen de toeristen die zich hier niet aan houden……
  Zolang het nog steeds zo vaak fout gaat, zijn de bordjes (hoewel inderdaad niet zo mooi) geen overbodige luxe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *