Louis Theroux: My Scientology Movie in De Fabriek

Vanaf eind juni zal in De Fabriek de documentaire Louis Theroux: My Scientology Movie te zien zijn. Op donderdag 23 juni wordt de film voor het eerst vertoond in een speciale setting met psychiater Bram Bakker.

Journalist en programmamaker Louis Theroux is gefascineerd door religie, een onderwerp waaronder hij al een aantal tv-reportages maakte.

Zijn verzoek het hoofdkwartier van de Scientology Church te mogen bezoeken werd telkens geweigerd. Geholpen door voormalige leden, huurt hij acteurs in om Scientology-aanhanger Tom Cruise en Scientology-leider David Miscavige na te spelen en zo inzicht te krijgen in de werkwijze van de organisatie.

Theroux ontdekt dat de Church tegelijk een film over hem maakt. De documentaire My Scientology Movie van Oscar-winnend producent Simon Chinn (Searching for Sugar Man) is “vreemder dan fictie” aldus de fabriek.

Hier de trailer:

Psychiater Bram Bakker zal aanwezig zijn bij het nagesprek op donderdag 23 juni, begin film: 20.15.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dwarsligger

    Ik hoor graag een verslag van deze avond. Bram Bakker is, volgens de website van De Fabriek, vervangen door een andere deskundige. Ik heb zo’n voorgevoel dat de scientologen alle kaarten voor deze avond hebben opgekocht om de discussie naar hun hand te zetten.

  • Bescheiden verslag dan maar (u vraagt, wij draaien).
    Het lijkt er op dat Scientology afwezig was in De Fabriek. Wel veel toeschouwers die, geconfronteerd met de documentaire, hun toch al niet positieve beeld van deze gevaarlijke sekte nog verder bijgesteld zagen worden. Ik denk niet dat de nazaten van L. Ron Hubbard gisteren veel zieltjes hebben kunnen winnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *