Maand omlopen bij fietsenstalling Noordsche Bos

Vanaf 18 september 2023 is het voetpad tussen de McDonalds en de fietsenstallingen bij het Noordsche Bos in Zaandam afgesloten. Het duurt ongeveer tot de tweede week van oktober.

Voetgangers moeten tussen het station en de fietsenstalling via het busstation lopen. Vanuit het centrum kan de fietsenstalling via het Rustenburg worden bereikt. De looproutes staan met gele borden aangegeven.

De aannemer probeert de overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Volgens Zaanstad is het graafwerk “bewerkelijker dan eerder was aangenomen. Hierdoor duurt het langer dan twee weken.” Het werk was aanvankelijk in twee weken in juli gepland.

Waterverbinding ‘De Vaart’ wordt tussen de Gedempte Gracht en Stationsstraat hersteld om de waterkwaliteit te verbeteren. Het gaat om het water langs appartementencomplex Romanov.

Lees ook: Lekker lang omlopen naar fietsenstalling

Door Piet Bakker. Bronnen: bewonersbrief en Buitengewoon.Zaanstad. Foto: Rosina Regoort.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jan Boskamp

  Wat een wereld schokkend bericht , je zal toch 10 mtr moeten omlopen voor je fiets , dit kan echt niet in 2023…..Grrrrr.

 • Karin Singeling

  Er zou toch gebouwd worden op het Noordsche Bos? Daarom zijn toen die leuke huizen daar gesloopt. En inmiddels is dat fietsenpakhuis er. Wat doet die tijdelijke fietsenstalling daar überhaupt nog?

  • In het fietsenpakhuis kun je je fiets niet stallen als je met de trein gaat en na 18 uur aankomt. Die tijdelijke fietsenstalling hoort bij het station en is een automatische “beveiligde” fietsenstalling. In die fietsenschuur zet je je fiets neer als je er van af wilt.

   • hans van rheenen

    Verder kun je de te dumpen fiets ook voor de bioscoop ” parkeren”. De fiets wordt gratis afgevoerd.
    Overigens ook van stadbezoekers zoals toeristen of gasten uit de Oekraïne die de borden niet zien of niet kunnen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *