Wie maandag een mooie fietsbel, een niet-gebruikte kaasschaaf, een bijna-nieuwe waterkoker, een schroevendraaierset of een Walkman met cassettebandjes meeneemt naar De Fabriek mag gratis naar binnen.

(Toegang: een voorwerp wat je zelf hebt gekocht, maar nu niet meer nodig hebt). En dat voorwerp komt op de weggeeftafel om te ‘delen’,

Delen is het nieuwe hebben. Alle spullen zelf bezitten wordt minder nodig, en elkaar helpen zonder officiële instanties wordt door nieuwe smartphonetoepassingen steeds makkelijker. Maar wat houdt de ‘deeleconomie’ nu eigenlijk in, hoe werkt het en hoe maak je daarvan optimaal gebruik?

Journalisten Robert Visscher en Martine Zeijlstra dompelden zich anderhalf jaar lang onder in de opkomende deeleconomie en schreven daarover het boek Delen doe je zo.

Op maandag 9 mei presenteren ze hun ervaringen aan iedereen die meer van de deeleconomie wil weten – en laten je aan het woord als je er al volop aan meedoet. Ben je in de Zaanstreek actief via een deelplatform? Kom dan zeker. Uiteraard signeren de auteurs hun boeken.

delen boek
Op deze avond kun je meer dan alleen kennis delen. De toegangsprijs is opnieuw minimaal één voorwerp wat je zelf hebt gekocht, maar nu niet meer nodig hebt. Neem het maar mee. Via de weggeeftafel vindt het een nieuwe eigenaar.

Aanmelden en meer informatie bij Platform aan de Zaan.