Maandag: lopen over het spoor in Zaandam (sneak peak)

Maandag 20 mei is het zover. Dat is de nieuwe looproute over het spoor in Zaandam bij het station af. De loopbrug van het station naar de Houtveldweg gaat dicht.

Vandaag wordt er nog gebroken, gesloopt, gebouwd, getimmerd, gelast, gemetseld en geschilderd.

Op de nieuwe looproute (en fietsroute?) zullen de eerste winkels al open zijn. Het gaat o.a. om de bloemenboetiek, Smullers, een nieuwe AKO kiosk (vanaf september), AH to go (vanaf juli) en de Kiosk (vanaf augustus). NS Tickets gaat ook verhuizen. De pinautomaat komt ook aan de nieuwe route. Er is nog één winkelruimte leeg.

Vanaf maandag 20 mei start de verbouwing van de stationshal. De oplevering van de nieuwe stationshal staat gepland voor eind 2019. Medio juni is het weer mogelijk om het station te bereiken via een trap vanaf de Korte Hogendijk. Medewerkers van de daarachter gelegen bedrijven, hebben dan weer een snellere verbinding met het station. Daarnaast wordt gestart met de bouw van de fietsenstalling aan de Houtveldweg.

Stiekem inkijkje

Buiten wordt nog keihard gewerkt:

Maar Smullers is er klaar voor:

Laatste kans

Dit is het allerlaatste weekend dat je nog door over de voetgangersbrug kan hink-stap-sprongen!

Deel dit artikel:

8 reacties op Maandag: lopen over het spoor in Zaandam (sneak peak)

 1. durk schreef:

  Over dat fietsen gaat nog gedobbeld worden…….?

 2. Erik Esteie schreef:

  Er overheen fietsen kan pas als de Slinger klaar is

 3. Debora schreef:

  Moet je naar de houtveld weg, dan lijkt het erop dat je eerst richting de uitgang naar het gemeentehuis moet (het oosten),om daarna al omlopend pas weer richting het westen kan. Ik had gedacht dat de nieuwe entree van het station midden boven het spoor zou komen? Lijkt me ook logischer voor de middenstand aldaar. Dan loopt iedereen er tegenaan als je het station uitloopt. Maar goed, zal wel aan mij liggen….

 4. Sam Huisman schreef:

  Haha, ik dacht dat je over het spoor kunt lopen, maar toen zag ik dat je over het spoor heen kunt lopen via de nieuwe brug.

 5. Siem van Westem schreef:

  Dus de ” wandel” promenade heeft straks een fietspad er middenin!?

 6. Danil Carlsson schreef:

  Maar dus is het langer lopen vanaf Zaandam-West?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *