Maarten van der Meer nieuwe directeur Zaanse Schans

Peter-Jan van Steenbergen wordt per 1 maart als directeur van Stichting de Zaanse Schans opgevolgd door Maarten van der Meer.

Van der Meer (49) was hiervoor werkzaam als zakelijk directeur bij Theater Bellevue en als zelfstandig consultant in de cultuur-sector. Eerder was hij zeven jaar lang voor GroenLinks gemeenteraadslid in Amsterdam.

Peter-Jan van Steenbergen neemt op 1 maart afscheid van de Stichting. Piet Oudega, voorzitter van het bestuur van Stichting de Zaanse Schans zegt in het persbericht over van der Meer:

“We hebben in hem een enthousiaste en gedreven directeur gevonden, die ervaring heeft met veel facetten van ons werk. Wij verwachten dat hij, samen met ons bestuur en alle participanten op de Schans, in de komende jaren de voorspelde groei in goede banen kan leiden en kwaliteitsverbetering (met meer nadruk op erfgoed) kan bevorderen.”

Van der Meer zegt ernaar uit te kijken

“om samen met alle betrokken partners te werken aan een mooie en duurzame toekomst, waarbij toegankelijkheid, aantrekkelijkheid en verdieping centraal staan”.

In oktober kondigde Van Steenbergen zijn vertrek aan, in december kwam de vacature online.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *