Maestro Kitchen wordt ‘Frenchie’s Taco’s & More

Bovenstaande kop is een samenvatting. Eigenlijk had er moeten staan: Snackbar Roba werd Cafetaria Westzijde, werd Laderda, werd Lunchroom ’t Saentje, werd Maestro Kitchen, wordt Frenchie’s Taco’s & More…

Maestro Kitchen hield het net als Lunchroom ’t Saentje maar erg kort uit op de Westzijde 23B.

Laderda verdween in 2018. Lunchroom ’t Saentje ging in 2020 (corona!) open en dat was geen goed moment voor een nieuwe horecazaak. In 2021 werd er weer verbouwd, maar ook ‘Maestro Kitchen’ (Marokkaanse keuken) zat in de corona-lockdown. Begin dit jaar was de zaak nog open, maar inmiddels maakt de tekst op de gevel duidelijk dat er weer wat anders komt: Frenchie’s Taco’s & More (opening soon)…

De zaak aan Westzijde 23B zit tussen Ans Mode (die is verhuist naar de overzijde, nr. 86) en het oude Typhoon-gebouw (dat wordt al erg lang tot Hotel You verbouwd).

Geschiedenis

Met behulp van diverse bijdragen van lezers reconstrueerden we eerder de geschiedenis van het pand. Dat doen we hieronder opnieuw, plus het laatste hoofdstuk: Maestro Kitchen.

Een korte geschiedenis van Westzijde 23B: gebouwd in 1905, en eerder de plek voor Meijer’s lederwaren en snackbar Roba. Nordin Aouariaghel stuurde dit beeld van ‘Cafetaria Westzijde’ dat hij maakte in de container die naast het pand stond tijdens de sloopwerkzaamheden.

Ruud Hartog stuurde onderstaande foto uit 2016 van het eethuisje met vis en pizza’s.

Deze foto maakten we in november 2017: Lakerda.

Ruud Hartog maakte in 2018 een foto toen het interieur al grotendeels verwijderd was.

Maart 2020: Lunchroom ’t Saentje open!

lunchroom saentje maart 2020 orkaan

Maestro Kitchen (Moroccan Kitchen), september 2021

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *