Noodkap monumentale boom Assendelft

Gisteren werd, voor Kapsalon De Zuid op de Dorpsstraat in Assendelft, via een niet vergunningsplichtige noodkap een 85-jarige Canadese populier geveld.

Door: Winnie de wit

Deze enorme boom was in de loop der jaren steeds verder gaan overhellen richting de kapsalon, zeker zo’n 20 cm. Bij de zomerstorm van vorig jaar augustus, kon je het trottoir boven de wortels ook zien bewegen. Er werd toen al gemeld dat hij waarschijnlijk niet behouden zou kunnen blijven.

De Start
Onttakeld
Jaarringen
Henny Kooi
Wegfrezen stronk

Jammer van deze majestueuze boom – bij wandelingen in het buitengebied van Assendelft gebruikten wij hem als herkenningspunt – maar veiligheid voor alles. Mevrouw Henny Kooi, eigenaar van het pand en ook van de boom, was in verband met die veiligheid in ieder geval blij dat het achter de rug was, maar gaat hem ook zeker missen.

Deel dit artikel:

4 reacties op Noodkap monumentale boom Assendelft

  1. Erik Schouten schreef:

    Mooi stukkie hout voor de klompenmakerij of belandt hij in een biocentrale?

  2. Rene Minnebo schreef:

    ik zoek nog hout voor de kachel thuis. heb nog 6 kuub liggen voor het nieuwe stookseizoen 2021 / 2022 maar ben al op zoek naar nieuw hout. Moet toch eerst goed drogen.

  3. Jan v Lieshout schreef:

    Ik zou er graag de historie van Assendelft uit willen hakken zoals ik in Heemskerk ook heb gedaan met gekapte historische stammen… Heb daar een monumentale bank van gemaakt. Dan gaat het verleden niet totaal verloren.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.