Zondagavond – 28 januari – ontvingen hulpdiensten omstreeks 23.10 uur een melding van een steekpartij aan de Wilhelminastraat in Zaandam.

Meerdere hulpdiensten spoedden zich naar de Wilhelminastraat. Er is medische hulp verleend aan één of meerdere personen. In ieder geval is één persoon met onbekend letsel, onder begeleiding van politie, naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens meerdere getuigen zou een man voor de avondwinkel met een Samurai zwaard (Katana) naar personen hebben gezwaaid. Volgens deze getuigen wilde de man met het zwaard de avondwinkel overvallen. Rond 23.30 uur kwam er ook een melding binnen van een overval aan de Wilhelminastraat.

Omstanders schoten het personeel te hulp. Hierop is de man met zijn zwaard weggerend, waarop de achtervolging werd ingezet. De man is een stuk verderop naar de grond gewerkt en overgedragen aan de politie. De politie heeft de man in de boeien geslagen en het zwaard in beslag genomen.

De woordvoerder van de politie kan op dit moment nog geen uitspraken doen over het incident. Het onderzoek is nog in volle gang.

Bijdrage door Michel Schermer (foto aanhouding/zwaard aangeleverd)