Op de Nauernasche Vaart in Krommenie is zondagavond – 12 mei – een man zwaargewond geraakt bij een ongeval met een waterscooter. Rond 22.15 uur ging het mis bij brug Krommenie.

Twee mannen voeren vanuit Zaandam op de waterscooter in de richting van Westknollendam. Nadat ze vermoedelijk al onder twee bruggen door waren stond de man die achterop zat op. Hij dacht dat ze de bruggen al hadden gepasseerd, maar er kwam nog een brug. Hij kwam met zijn hoofd tegen de brug aan en belandde op zijn buik in het water. De bestuurder van de waterscooter heeft hem direct omhoog getild en half op de waterscooter getrokken om hem mee naar de kant te nemen.

Gealarmeerde buurtbewoners kwamen naar buiten om te helpen om de gewonde man uit het water te tillen. Hulpdiensten hebben op de steiger eerste hulp verleend. De man is door een ambulance met spoed naar het AMC gebracht.

Voor een ongeval op het water is andere regelgeving van toepassing dan op de weg. Na een blaastest bleek de bestuurder onder invloed. Hij is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Vermoedelijk zal hij daar nogmaals een blaastest moeten doen. De politie zal het waterongeval verder onderzoeken.

Onder een slideshow met zes foto’s (klik op pijltjes of swipe):

Bijdrage door Michel Schermer