Op 10 januari opent de burgemeester van Zaanstad, mevrouw Mr. Geke Faber, de tentoonstelling ‘Even terug op Zaanse bodem’ met werken van de van oorsprong Zaandijkse kunstenaar Marinus Fuit in het Weefhuis.

Op deze expositie zal het jongste werk van Marinus Fuit Zicht op Nederlandse Hervormde Kerk in Zaandijk feestelijk worden onthuld. Het kunstwerk is speciaal in opdracht van Stadsherstel Amsterdam i.s.m. Architectenbureau Nunc gemaakt om aandacht te vragen voor dit fraaie monument en broodnodige fondsen te werven voor het herstel ervan. Sinds enige jaren heeft Stadsherstel Amsterdam zijn werkgebied uitgebreid met Haarlem, Zaandam tot aan de Stelling van Amsterdam.

Marinus Fuit woont en werkt in Haarlem, maar is een geboren Zaandijker (1934). Op 3 januari 2015 begint de groepstentoonstelling HELDER waarin Marinus Fuit met Wout Berger, Jeroen Henneman en Reinier Lucassen t/m 8 februari te zien zal zijn in De Vishal. Later in het jaar, in juni is de groepsexpositie ‘Beyond Architecture – Architecture Beyond’ te zien, maar nu rond Marinus Fuit in het ABC Architectuur Centrum en 37PK te Haarlem. Gastconservator van zowel ‘Even terug op Zaanse bodem’ als ‘Beyond Architecture – Architecture Beyond’ is onafhankelijk curator Aart van der Kuijl, oud-artistiek directeur van De Vishal in Haarlem.

Het Weefhuis is gevestigd aan Lagedijk 39 in Zaandijk, de tentoonstelling is geopend op 10, 11, 17 en 18 januari van 13.00 – 17.00 uur

Het project Zaandijker Kerk van Nunc is uitgewerkt op hun website.

Zaandijkerkerk-nunc-architecten-1