Matte aftrap Jazz in de Winkel…

Het spektakel Jazz in Winkel dat vandaag in Zaandam zou moeten beginnen met een doorlopend programma vanaf 12.00 uur in het Rozenhof, kende een nogal matte aftrap… of eigenlijk: helemaal geen aftrap.

Er werd wel muziek gemaakt in het Rozenhof, en er stond een podium. Maar we hoorden een weinig jazzy uitvoering van Zie Ginds Komt de Stoomboot door een Zwarte Pieten-orkest terwijl het podium klaarstond om Sinterklaas te ontvangen.

Vorige week verzekerde organisator Vincent Kruger nog dat het ‘walking concert’ daar toch echt zou plaatsvinden.

Het is niet de enige tegenvaller voor de organisatie. De opzet om jazz in winkels en leegstaande panden in het centrum van Zaandam (Westzijde, Gedemptete horen horen mislukte. Geen enkele winkel was bereid om een jazzconcert te organiseren in het laatste Sinterklaas-weekend. Het festival was bedoeld om de kwakkelende middenstand in het centrum van Zaandam. Maar die hadden daar kennelijk geen behoefte aan.

Wat overbleef van de ambitieuze plannen was een concert in het Zaantheater en optredens in Fluxus, de Vermaning en de Playroom, en in het Rozenhof dus. Misschien is de Sint het voorprogramma…

Eerder deze week vertelde Kruger aan het Noordhollands Dagblad dat de kaartverkoop ook tegenviel.

playroom jazz in de winkel

De PLAYroom is er klaar voor…

JAZZ-IN-DE-WINKEL-PROGRAMMA-2019

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *