Medaille voor 9-jarige held Sara (plus Zaanse heldenkaart)

De 9-jarige Sara Alasawda uit Wormerveer werd donderdag 1 februari op haar school De Pionier verrast met de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen door burgemeester Jan Hamming.

Op 15 augustus 2017 redde ze haar 5-jarige buurmeisje die in de sloot was gevallen en onder water was geraakt.

Sara is niet de enige Zaanse held van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Op hun website staat een reddingenkaart met nog vijf Zaanse heldenacties: één in Krommenie, één bij de Zaanse Schans en drie in Zaandam. Het verhaal van Sara staat er nog niet bij, maar dat hebben we zelf onder het kaartje gezet.

“Op de bewuste dag was Sara met andere kinderen aan het spelen bij de slootkant vlakbij haar flat aan de Herman Gorterstraat. Haar 5-jarige buurmeisje Dewi wilde graag meedoen, maar Sara waarschuwde haar dat het te gevaarlijk was zo dicht bij de waterkant. Het buurmeisje kwam toch dichterbij, gleed uit en kwam in het water terecht. Sara riep meteen om hulp naar de buurtbewoners op het balkon, maar liet het daar niet bij. Ze zette alles op alles om Dewi, die met haar hoofd onder water was beland, uit het water te krijgen. Met veel getrek lukte dat. De naar beneden gesnelde flatbewoners ontfermden zich daarna over het geredde buurmeisje. Zonder Sara’s kordate optreden zou ze het mogelijk niet hebben kunnen navertellen. Een heldendaad, vindt ook de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, die daarom hun bronzen medaille toekent aan Sara.”

Foto boven van het Twitteraccount van de gemeente Zaanstad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *