Tot begin september wordt er gewerkt aan de A7 bij Purmerend. Verkeer tussen de Zaanstreek en Hoorn ondervindt in die periode hinder en krijgt te maken met (forse) vertraging. Er zijn minder rijstroken beschikbaar.

Het beperkte vrachtwagenverbod (vanaf 25 ton) is inmiddels uitgebreid tot een totaal verbod voor vrachtauto’s. Dat verbod en de lange files zorgen ervoor dat ook de route via de N244 en N246 (Westgraftdijk – Wormerveer) ook behoorlijk druk wordt.

Op de site van Rijkswaterstaat is de doorstroming (of het vastlopen) van het verkeer op de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend live te volgen. Het vrachtwagenverbod wordt kennelijk toch niet door iedereen begrepen. Door cameratoezicht is er wel ‘100 procent controle’ aldus RWS.

Klik op foto om naar de livestream te gaan.

De brug is niet sterk genoeg om het gewicht van zwaar verkeer te dragen. Om de brug te versterken boort de aannemer 50.000 gaten, die opgevuld worden met wapeningsstaal. “Het boren van deze gaten maakt dat de constructieve veiligheid van de brug tijdelijk nog verder omlaag gaat. Het is absoluut noodzakelijk dat de gewichtsbeperking dan echt niet meer wordt overschreden.”

Door Piet Bakker. Bron: website Rijkswaterstaat. Foto is screenshot van livestream op website Rijkswaterstaat.

Screenshot